Според езотеричните вярвания съществуват 12 основни, неотменими и силно въздействащи върху

...
Според езотеричните вярвания съществуват 12 основни, неотменими
и силно въздействащи върху
Коментари Харесай

12 универсални закона на Вселената (част I)

Според езотеричните вярвания съществуват 12 съществени, неотменими и мощно въздействащи върху живота ни Вселенски закона. Те са колкото взаимосвързани, толкова и неповторими по своята същина. Познавайки 12-те съществени закона на Вселената, ние сме в положение неведнъж да подобрим живота, личността и духовното си битие, както и да се научим по-успешно да реализираме целите си. Много религии, духовни водачи и разнообразни окултни школи са твърдо уверени в съществуването и непрекъснатото деяние и влияние на тези 12 универсални Вселенски канона. Ето първите шест от тях. 

Закон за Божественото Единство
Това е първият и най-съществен закон на Вселената, който колкото по-бързо осъзнаем, толкоз по-големи плодове ще даде в съзнанието, живота и ежедневието ни. Законът за Божественото Единство гласи, че всичко във Вселената е обвързвано и образува едно неразривно цяло. Всяко деяние, дума или предпочитание се отразява по един или различен метод на всичко и всички останали. Според този закон ние сме едно цяло с всички други живи същества. Ние сме едно както с приятелите си и обичаните ни близки, по този начин и с тези, които не харесваме и даже ненавиждаме. Имайки ясна визия за Закона за Божественото единение, ставаме по-осъзнати, смирени и съпричастни. Така да вземем за пример когато вършим положително на някого, ние се чувстваме добре, тъй като на надълбоко духовно (божествено) равнище ние сме този човек. И обратното, когато нараняваме близките, в действителност нараняваме самите себе си. Във всеки от нас има божествена парченце, душа, която идва от Източника (Бог) и е неразривно обвързвана с частиците светлина на всичко останало, съществуващо във Вселената. Видимо или невидимо, материално или духовно.


Закон за вибрацията
Според този закон всичко живо и неживо във Вселената, всяка частица, даже и най-микроскопичната, има своя лична осцилация и периодичност на трептене. Ние самите също вибрираме в наша лична дребна галактика. Затова и съществуват многочислени  практики и упражнения за повишение на персоналната осцилация. Колкото по-висока е нашата честота на вибриране, толкоз по-извисен е духът ни и толкоз повече се доближаваме до по-високите измерения и до пулса на самата необятна Вселена. До Източника на Сътворението, които мнозина възприемат като Бог. Макар и с доста мудна скорост, материални обекти, които сме привикнали да считаме за статични – маса, стол и т.н., също са в непрекъснато невидимо за елементарното око придвижване – вибриране.

Закон за Съответствието
Законът за сходството е директно обвързван със Закона за Божественото единение. Според него животът ни е низ от непрекъснато повтарящи се подсъзнателни модели, които или ни оказват помощ да се развиваме и да вървим напред, или ни стопират и дърпат обратно. Идеята тук е да успеем да разбираем тези модели и да променим тези, които не ни правят работа и ни саботират. Другото важно нещо, което се съдържа в този закон, е вярното схващане за Съответствието – това, което изпитваме от вътрешната страна, се отразява и на живота ни извън, както и противоположното. Всички дейности, мисли, усеща, чувства, опасения, страхове и хрумвания въздействат на онова, което се случва действително в живота ни. Ако сме нещастни от вътрешната страна, то и външният свят към нас ще е трагичен. Ако сме вътрешно спокойни, признателни и радостни, подобен ще бъде и светът към нас.


Закон за Привличането
Този закон е може би най-познатият и упражняван от всички дванайсет. За него ви разказахме в детайли преди време. Накратко Законът за Привличането гласи, че всичко, което желаем, е допустимо да бъде реализирано, стига да го желаяме с цялото си създание и да се фокусираме положително – с мисли, визуализации и планове, в него. Положителните мисли и показа ни носят позитивни проявления, както и противоположното – отрицателните мисли ни водят към отрицателни последици. Иначе казано – това, което мислим и в което имаме вяра, сътворява нашата лична действителност. Затова в огромна степен протичащото се с нас е плод на нашето  схващане и работата, която посвещаваме, с цел да го развиваме в положителен проект. Този закон се основава на убеждението, че всяка мисъл е форма на сила, която тече вътре и отвън нас. Така позитивната сила притегля триумф във всички области на живота, в това число здравето, финансите и взаимоотношенията. От своя страна негативните мисли, могат да се отразят пагубно на нашия живот. Най-просто казано, Законът за привличането работи на правилото, че сходното привлича подобно.

Закон за Вдъхновеното деяние  
Това е идната стъпка, откакто по силите на Закона за Привличането сме навлезли в полето, вибрацията и честотата на това, за което мечтаем. Според Закона за Вдъхновеното деяние ние би трябвало да предприемем конкретни дейности по посока на реализирането на това, което истински желаем. Независимо дали сме се устремили към някакъв тип вътрешна смяна, или просто желаеме нова кола или нова работа, това което е нужно да създадем е да действаме. И то въодушевено, с цялото си сърце и положителна мисъл, с цел да го провокираме и сбъднем. Счита се, че Законът за Вдъхновеното деяние е пряко продължение на Закона за Привличането.


Закон за Вечната Трансформация на Енергията
Енергията е нещо живо, преносимо и предстои на постоянна промяна. Както силата в заобикалящата ни среда и близките хора, по този начин и енергията вътре в самите нас непрекъснато се трансформира. Можем да работим съзнателно за повишение на вътрешната си сила и посредством нея да променяме действителността към нас. Съгласно този закон даже една дребна мисъл, послание или желание са способни съществено да трансформират живота ни и да способстват развитието му към по-положителни резултати и реализиране на висши цели. В смисъла на този закон даже гибелта не е същинско умиране. Просто вътрешната ни енергия се трансформира от едно положение в друго. Законът за Вечната Трансформация на Енергията повелява, че силата е запас, който нито може да се основава, нито да се унищожава. Тя просто търпи непрекъсната смяна и трансформация.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР