Соня Колтуклиева: “И Урсула ми вика: Кириле… Журналистката Соня Колтуклиева

...
Соня Колтуклиева: “И Урсула ми вика: Кириле… Журналистката Соня Колтуклиева
Коментари Харесай

Соня Колтуклиева: “И Урсула ми вика: Кириле”…

Соня Колтуклиева: “И Урсула ми вика: Кириле ”… Журналистката Соня Колтуклиева посвети последния си разбиващ коментар на визитата в България през днешния ден на скандалната и свързаната с много грандиозни кавги и подозрения за корупция председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Колтуклиева напомня и абсурда с изтеклите записи на някогашният министър председател Кирил Петков, в които беше намесена и Лайен.

SafeNews разгласява текста без редакторска интервенция:

Точно преди една година в Европарламента избухна скандал. Защо? Защото неудържимият в лакардиите Кирил Петков уличи Урсула фон дер Лайен в непозволени обещания, което я сложи в извънредно конфузна обстановка. На 1 юни 2023 година евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк цитира буквално записа от съвещанието на управлението на “Продължаваме смяната ”, публикуван от Радостин Василев, в който Кирил Петков пресъздава собствен диалог с Урсула фон дер Лайен: „ Попитах я какви са възможностите ни да ни одобряват. Тя ми отговори: „ За Шенген имате огромни шансове, за Еврозоната би трябвало да намерите метод по какъв начин да заобиколите правилата…, в смисъл – да влезете в рамката. “. Аз й отговорих: „ Може ли да имаме инфлация, която да е минус резултата на Украйна? “. Тя ми сподели: „ Не ме цитирайте, ще се опитаме да ви помогнем. “ Според мои източници от Брюксел, председателката на Еврокомисията е била гневна. Навярно не й е минало елементарно. “Продължаваме смяната ” по този начин и не беше припозната от никого в фамилията на европейските партии и обединения, нападателните хлапетии като гаврошовци се умилкват за малко внимание и изгоди. Кирил Петков се опитваше да се прилепи към властната германка, само че беше отритнат. “И Урсула ми вика: Кириле ” – този откъс от безкрайните бълнувания на някогашния министър председател влезе в аналите на словесните бисери, избълвани за респектиране на обществото, само че трансформирали се в сериал от майтапи и насмешки.

Утре, в Античния спектакъл в Пловдив, Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер ще поддържат ГЕРБ-СДС в предизборната акция. Впрочем, член на ЕНП е ДСБ от обединението ППДБ, само че началниците от Брюксел пет пари не дават за ген. Атанасов, Радан Кънев и компания. Амиии…. Правилно. И справедливо.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Соня Колтуклиева: “И Урсула ми вика: Кириле ”… 02.06.24 07:26 Започват първите горещини! Термометрите удрят 35° 02.06.24 07:07 8-годишно момче смая България: Реши 170 задания за под 10 минути! 01.06.24 23:10 Режисьор умря от рак, откакто яде тези храни! Не ги докосвайте! 01.06.24 22:40 Недялко Недялков гневен на Бойко поради Урсула от Европейска комисия: Няма по-ефективна антиреклама за ГЕРБ! 01.06.24 22:11 Още вести четете в: Uncategorized За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР