Според доцента по информатика в университета на Северна Дакота Джеръми

...
Според доцента по информатика в университета на Северна Дакота Джеръми
Коментари Харесай

Изкуственият интелект е оръжието на следващата студена война

Според доцента по информатика в университета на Северна Дакота Джеръми Страуб (Jeremy Straub), който е и заместител шеф на института за проучвания в региона на кибербезопасността, изкуственият разсъдък ще бъде основното оръжие в новата студена война сред Съединени американски щати и Русия.
Страуб смята, че днешната геополитическа обстановка доста наподобява на на политиката от 1980-те години – Съединени американски щати и Русия взаимно се упрекват в намесата на вътрешните каузи, Русия анексира територии, макар възраженията на Съединени американски щати, а това основава заплаха от възникването на боен спор.

Както и след Втората международна война, великите сили развиват и основават оръжие, основано на най-напредничавите технологии. По време на студената война, главното оръжие бяха нуклеарните ракети, а през днешния ден това са най-съвременните логаритми.

„Като човек, който учи потреблението на ИИ в безпилотните летателни апарати, самонасочващите се средства и кибербезопасността, аз се вълнувам, че светът може да стартира, или даже към този момент е почнал нова студена война, подхранвана от изкуствения интелект“ – сподели Страуб. „Това не е единствено мое мнение“ – добавя ученият.

Изкуственият разсъдък може да е предимство за бизнеса на всяка страна, както и за нейните военни. Но по едно и също време с това, ИИ може да стане средството за въздържане на първия удар, както стана с нуклеарното оръжие по време на предходната студена война.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР