Според доклад на Европейската комисия, който беше публикуван наскоро, няма

...
Според доклад на Европейската комисия, който беше публикуван наскоро, няма
Коментари Харесай

ЕК: Няма доказателство, че пиратството влия на продажбите на игрите

Според отчет на Европейската комисия , който беше оповестен неотдавна, няма каквото и да е статистическо доказателство, че пиратстването въздейства на продажбите на видеоигри или другите форми на развлечение, предава GamesIndustry. Изследването е извършено от Ecroys и съставлява обемист документ от над 300 страници. Той преглежда незаконното изразходване на кино, видео, музикално и игрово наличие, както и това на книги в шест европейски страни – Англия, Полша, Швеция, Испания, Франция и Германия.

Докладът показва, че през 2014г., 51% от възрастното потомство и 72% от младите в Европейски Съюз са сваляли нелегално наличие или са стриймвали креативен материали без да имат правата за това. Интересно е, че макар сериозните равнища, едвам 18% от интервюираните признават, че са сваляли видеоигри нелегално, до момента в който 16% са признали, че са играли на хакната подпора. Докладът признава за съществуването на казуса с пиратстването, само че не удостоверява необятно признатото разбиране, че нелегално популяризираното наличие въздейства по отрицателен метод на продажбите.

„ В общ смисъл, резултатите не дават очевидно доказателство за нарушение на продажбите от нарушаването на непокътнатите права. Това не значи наложително, че пиратството не оказва резултат, а само, че статистическият разбор не потвърждава с задоволителна надеждност, че съществува подобен резултат “, се чете в отчета.

За филмите обаче има изключение, като съгласно документа съществува 40% подмяна на облагите за най-новите заглавия. Това значи, че едно от всяко четири гледания на филми е незаконно.

Заедно с това, съгласно проучването, свалянето на цените не би намалило равнищата на пиратстване, което още веднъж не важи за филмите. Нещо повече, отчетът твърди, че в тази ситуация на видеоигрите пиратството има позитивен резултат . „ Този положителен резултат на противозаконни сваляния и стриймове върху игрите може да бъде пояснен с триумфа на привличането на промишлеността на тези пирати да заплащат. Това включва, да вземем за пример, предлагането на геймплей с спомагателни бонуси или равнища при възнаграждение “, гласи проучването. Пълният му текст може да намерите тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР