Според данните на НОИ за миналата година средно на човек

...
Според данните на НОИ за миналата година средно на човек
Коментари Харесай

Истина? Купени са 69 века стаж за пенсия

Според данните на Национален осигурителен институт за предходната година приблизително на човек не са достигали 21 месеца за пенсия.

Това значи, че тези съвсем 4000 нашенци с непълен застрахователен стаж са платили 82 572 месеца, което е 6881 години.

Законът дава опция да си закупим до 5 години, в случай че не можем да излезем в подобаващ отдих заради недостигащ стаж.

Хората могат да си купят стаж за времето на образование за приключено висше или полувисше обучение, както и да платят за интервала, в който карат докторантура.

Това във всеки един миг, даже когато сме надалеч от пенсия. По-ранното закупуване, излиза по-евтино. Могат и да си платят до 5 години, недостигащ стаж по общия ред.

Това може да бъде направено едвам след навършване годините за пенсия. Според Кодекса за обществено обезпечаване тези, на които не им стига стаж, би трябвало да платят за месец 19,8% от минималния застрахователен приход за самоосигуряващи се. Така, в случай че желаеме да си купим месец стаж тази година, би трябвало да платим 128,70 лева

Цяла година стаж за пенсия пък излиза 1544,40 лева, написа Монитор.

Подаването на заявката и заплащането на сумите става в Национална агенция за приходите. Закупеният стаж се открива с уверение, което се издава от съответното териториално отделение на Национален осигурителен институт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР