Според данните на Нилсен Адмосфер България нишовите филмови канали на

...
Според данните на Нилсен Адмосфер България нишовите филмови канали на
Коментари Харесай

DIEMA, DIEMA FAMILY и KINO NOVA са най-гледаните тематичните телевизионни канали през изминалите два месеца

Според данните на Нилсен Адмосфер България нишовите кино канали на Нова Броудкастинг Груп (DIEMA FAMILY, DIEMA и KINO NOVA) са най-гледаните тематични телевизионни канали в България за интервала октомври - ноември както среднодневно, по този начин и в праймтайма. Цялата група тематични канали на НБГ (DIEMA FAMILY, DIEMA, KINO NOVA и NOVA SPORT) e предпочетенa от феновете пред групата тематични канали на БТВ Медиа Груп (bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring), като среднодневно делът им измежду аудиторията е с 38% по-висок, а в праймтайм - с 57% пред тези на конкурентната медийна група.
 дял фенове NOVA
През миналите два месеца DIEMA е най-предпочетен тематичен ефирен канал измежду дейното население в България (18-49 г.) през целия ден и в праймтайм. Сред тази група среднодневно каналът притегля 3,5% от гледащите телевизия и над 4% от тях в праймтайм. От тематичните канали в посочения интервал DIEMA е най-предпочитана от мъжете в България, като най-високи са резултатите измежду мъжете на възраст 18-49 години.

Каналът регистрира съществено преимущество пред сходния по устременост към аудиторията канал на БТВ Медиа Груп bTV Action, като в праймтайм преимуществото на DIEMA през интервала е 81% измежду дейното население и над 70% при мъжката публика.
 дял фенове NOVA-->
През последните два месеца DIEMA сензитивно усилва резултатите си по отношение на същия интервал на предходната година. В съпоставяне с октомври - ноември 2017, каналът е повишил каузи си измежду дейното население (18-49 г.) - с 38% на среднодневна база и с 40% в праймтайм. Най-висок интерес към DIEMA през интервала има мъжката публика - над 4% от мъжете пред телевизионните екрани в България избират канала, а нарастването на интереса към DIEMA на мъжката публика в дейна възраст и в градовете е над 30%, а в праймтайм над 35%. С 12% по-висок от същия интервал предходната година е делът на канала измежду всички фенове (4+) в България.
 дял фенове NOVA
От началото на октомври всеки четвъртък от 22:00 часа феновете на DIEMA имат опция да гледат особено подбрана за тях сбирка фантастични и въодушевени от комиксите филми . Кампанията " Супергероите " сполучливо превзема съвсем 5% от гледащите телевизия в България по това време, до момента в който делът на сходния по устременост към аудиторията канал на БМГ – bTV Action притегля със 76% по-малко от гледащите телевизия по това време, а филмът, който събра най-вече фенове пред екраните е „ Тор: Богът на гръмотевиците “. Кампанията „ Супергероите ” по DIEMA продължава и през декември с атрактивни заглавия, завладяващи фантастични истории и обичани герои от комикси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР