Според данни на френските синдикати 2,3 милиона души са участвали

...
Според данни на френските синдикати 2,3 милиона души са участвали
Коментари Харесай

Над 2 милиона души на протеста днес във Франция

Според данни на френските синдикати 2,3 милиона души са взели участие в първомайски демонстрации и в митинги против пенсионната промяна в цяла Франция през днешния ден. От френското вътрешно министерство настояват, че участниците в демонстрациите и митингите са били 782 000.

До напрежение и интервенция на силите на реда се стигна в Париж, Лион и Нант, като тук-там полицията употребява сълзотворен газ и водно оръдие.



Крайнодясната партия " Национален общ брой " провежда празник във връзка 1 май под надслова " Празник на нацията " в град Хавър. Там водачът на " Национален общ брой " Марин Льо Пен подлага на критика френския президент Еманюел Макрон, наричайки го " откъснат от действителността, изолиран и под блокада ".

Най-малко 108 служители на реда и жандармеристи са били ранени през днешния ден във Франция, от които двайсетина в Париж по време на конфликти в хода на митингите против пенсионната промяна, съобщи Франс прес, като се базира на френския вътрешен министър Жералд Дарманен.

291 души са били задържани в цялата страна, от които 90 в Париж.



Дарманен осъди насилието и сподели, че подобен огромен брой на ранени служители на реда и жандармеристи на 1 май е изключителна необичайност в страната.

Един от ранените служители на реда е в съществено положение, откакто е бил ударен с " коктейл Молотов " и лицето и ръцете му са били обгорени, сподели Дарманен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР