Според британски специалисти в областта на неврологията в рамките на

...
Според британски специалисти в областта на неврологията в рамките на
Коментари Харесай

Профилактираме успешно Алцхаймер след 10 години


Според английски експерти в региона на неврологията в границите на 10 години може да се създаде медицински артикул, който да блокира развиването на заболяването на

Алцхаймер
още преди поява на първите ѝ

признаци.

Болестта на Алцхаймер е измежду най-сериозните невродегенеративни болести и най-разпространената форма на деменция . За момента тя е нелечима, а главно средство за отбрана от необратимите увреждания на мозъка е предварителната защита . И до момента в който създаването на способи за сполучливо лекуване към момента е в ранна фаза, то данните, че съсвем скоро ще можем сполучливо да профилактираме заболяването на Алцхаймер са обнадеждаващи.

В основата на сполучливата профилактика на Алцхаймер ще бъде навременното диагностициране на хора, предразположени към болестта. За момента се знае, че за развиването на заболяването на Алцхаймер способстват както генетични фактори, по този начин и съответни условия на средата и особеностите на нервната система при обособения човек.

Учените се надяват, че в границите на идващото десетилетие ще съумеят да разработят биомаркери , които да демонстрират съществуването на предразполагащи към Алцхаймер положения. Така хората, при които такива положения са налице, ще може да вземат превантивни ограничения, забавящи или изцяло блокиращи прогресията на болестта .

Характерна за заболяването на Алцхаймер е точно трайната градация на неврологичните увреждания и отежняването на признаците . Ако упованията на английските експерти се осъществят, прогресията на Алцхаймер ще може да се блокира още преди поява на първите необратими признаци.

Свързани публикации.. Срещу Алцхаймер - зелен чай 0 5 метода за предотвратяване от деменция и Алцхаймер 1 Медицината е на крачка от лекуването на Алцхаймер 0

Разработването на средство, което оказва помощ даже единствено за закъснение прогресията на заболяването на Алцхаймер, ще има голямо положително въздействие върху броя на новодиагностицираните годишно пациенти. Според експертите отлагането появяването на първи признаци на болест на Алцхаймер единствено с 5 години може да способства за понижаване общия брой на болните съвсем на половина .

За момента в международен мащаб с болест на Алцхаймер са диагностицирани към 50 милиона души. Познаването особеностите на заболяването подсказва, че броят на хората, предразположени към нея, само че към момента непроявяващи признаци, е доста по-голям. Надеждата, че прогресията на Алцхаймер при тях ще може да бъде овладяна в точния момент към този момент е налице.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР