Според бившият заместник-председател на ГЕРБ и дясна ръка на лидера

...
Според бившият заместник-председател на ГЕРБ и дясна ръка на лидера
Коментари Харесай

Цветанов: Премиерът Борисов е подвеждан всеки ден

Според някогашният заместник-председател на ГЕРБ и дясна ръка на водача на партията - Цветан Цветанов, в нея има боязън да се даде друго мнение пред хората, които взимат решение. Оценката му е, че това е довело до влошените резултати на локалните избори. " Премиерът не би трябвало да се сърди, когато чува разнообразни отзиви. Искам да му оказа помощ в тази посока, тъй като той е подвеждан всекидневно от това, което му се оповестява ", сподели Цветанов пред Би Ти Ви.

Посочи, че на локалния избор се сбъднала прогнозата му. ГЕРБ е печелившият в тези избори, само че със съществено оттегляне от регионалните центрове. Шест от тях са изгубени. Българска социалистическа партия има приръст и той е реалност, а Движение за права и свободи бяха най-организираната партия, проучва Цветанов, който до наскоро беше индивидът в ГЕРБ, който развиваше структурите на партията и работеше по места в подготовката на изборите. След освобождението на Цветанов от всички постове Борисов разгласи, че няма да основава друга такава персона в партията си.

Цветанов посъветва още Борисов да не се сърди на " Демократична България " в София поради резултата на втория тур, както и да наскърбява електората на партията. " В столицата вършим оттегляне с 80 000 гласа. На втория тур Мая Манолова съумя да увеличи своя електорален дял с 67 000 гласа, а Фандъкова – с към 47 000 гласа. Не можеш да се сърдиш на тези хора. Това е мощна тревога, която би трябвало да свири в ГЕРБ, тъй като това е негативен избор ", съобщи Цветан Цветанов.

" Не можем да виним столичани за това, което се случи. Трябва да търсим грешките в себе си. Аз подадох оставка и напуснах Народното събрание заради справедливи аргументи. Но това е формалният мотив, който беше открит. Има и други аргументи, които ме мотивираха да го направя. Все още съм редови член на партията и считам, че в нея би трябвало да има спор ", сподели още някогашният зам.-председател на ГЕРБ.

Обяви, че в границите на предизборната акция не е давал нито едно изявление и не е работил против партията.
" Аз бях индивидът, който през всичките тези месеци съм успокоявал членове, които или желаеха да си тръгнат, или желаеха да вземат участие като самостоятелни претенденти в общинския съвет ", сподели Цветанов.

Според него са се взимали прибързани решения и са се обслужвали други ползи, само че не и на партийните. Той даде образец с Русе, където се е " разрушила една организация, която била брилянтна ".

" Тя работеше в страховит синхрон. Убеден съм, че Пламен Стоилов щеше да бъде определен на първи тур, в случай че беше номинираният претендент. В Благоевград пък всички бяха подложени на доста манипулативно държание по отношение на тях и дискредитирането им ", акцентира Цветан Цветанов.

По време на първия тур на локалния избор медиите получаваха мейли за това, че Цветан Цветанов е в Съединени американски щати, където е по покана на Международната асоциация на полицейските началници да взе участие в годишната й конференция. В деня на балотажа бе обявено, че в интервала 4-6 ноември Цветанов в качеството му на ръководител на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност ще организира поредност от срещи с представители на неправителствени организации и проучвателен центрове в Берлин, Германия в интервала 4-6 ноември. Целта на работното посещаване е да бъде показана активността на новосъздадения център и да се очертаят благоприятни условия за взаимоотношение и съдействие, бе посочено тогава.

Днес в ефира на Би Ти Ви на въпрос дали имат съображение хипотезите, че Цветанов е бил в Съединени американски щати да търси поддръжка за собствен политически план , Цветанов разгласи, че това са " нелепости " и следващите спекулации и попита риторично неприятно ли е човек да дава своето мнение и да го споделя обществено, имайки поради присъединяване си в конференцията. Допълни, че сега се е концентрирал да приказва с сътрудниците си за Черноморския район и за евентуалните закани.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (470)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР