Според Българска търговско-промишлена палата /БТПП/ Законът за обществените поръчки /ЗОП/

...
Според Българска търговско-промишлена палата /БТПП/ Законът за обществените поръчки /ЗОП/
Коментари Харесай

Според БТПП Законът за обществените поръчки трябва да бъде модернизиран

Според Българска търговско-промишлена палата /БТПП/ Законът за публичните поръчки /ЗОП/ би трябвало да бъде осъвременен. Организацията показа позиция по измененията в Закона, свързани с условията на европейското законодателство за кръга на възложителите и случаите на възможни промени в хода на осъществяване на поръчките, оповестиха от БТПП.

БТПП още веднъж дава предложение за превъзмогване на нормативно наложеното в българското законодателство обвързване за юридическите лица, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, да попълнят обединен европейски документ за публични поръчки от името на членовете на техните управителни органи. Според БТППП това се явява честа и мъчно преодолима спънка при кандидатстване на тези юридически лица по реда на Закон за обществените поръчки заради числения състав на управителните им органи. В този смисъл БТПП предлага в Закона да се даде опция на всички заинтригувани субекти да вземат участие в процедурите по публичните поръчки.

Работодатели и синдикати желаят незабавна среща с Борисов

Палатата припомня, че настоящето законодателно решение прави невероятно присъединяване в публични поръчки на сдружения с огромни управителни препоръки (каквато е БТПП с над 80-членен директорски съвет).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР