Споразуменията за сигурност между Киев и западните страни не променят

...
Споразуменията за сигурност между Киев и западните страни не променят
Коментари Харесай

Захарова: Споразуменията между Киев и западните страни не променят нищо по същество

Споразуменията за сигурност сред Киев и западните страни не трансформират нищо всъщност, те показват военна и финансова помощ за Украйна, Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова пред съветски медии.

„ Споразуменията за съдействие в региона на сигурността, които Киев подписа с редица европейски страни, в това число Англия, Германия, Франция, Канада, Италия и Дания, към този момент бяха наречени „ гаранции за сигурност “ в Украйна, макар че не се приказва за „ гаранции “ във всички документи и те в действителност не трансформират нищо “, сподели тя.

Според Захарова „ те единствено установяват това, което се случва на процедура отдавна, а точно огромна военно-техническа и финансова помощ на режима в Киев “.

Тя даде образец, съгласно който „ като част от такова съглашение Берлин има намерение да отдели 7 милиарда евро военна помощ на Киев до края на 2024 година и 6 милиарда евро през идващите години, Париж - три милиарда евро тази година “.
„ Лондон ще похарчи към 2,5 милиарда лири стерлинги за потребностите на въоръжените сили на Украйна, а Отава – повече от два милиарда $ “, означи Захарова и добави, че „ никой не е обещавал на Киев нищо повече от това даже преди подписването на тези съглашения. ”

Според нея „ самите представители на западните страни, които подписват сходни документи с Киев, приказват за тях като за празни и ненужни “. Така, продължи тя, италианският външен министър Антонио Таяни акцентира, че „ съглашението за гаранции за сигурност “ сред Италия и Украйна е „ политическо и алегорично “ и „ няма да има правна мощ “.

Официален представител на съветското външно министерство уточни, че Западът от дълго време е дискредитирал самата идея за „ гаранции “. Тя напомни, че през февруари 2014 година „ Берлин, Париж и Варшава не направиха нищо, с цел да изпълнят съглашението сред законния президент на Украйна Виктор Янукович и опозицията, макар че „ подсигуряваха “ неговото осъществяване “.

„ През февруари 2015 година Германия и Франция станаха „ гаранти “ на Минския „ пакет от ограничения “, утвърден с резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които по-късно бяха „ заровени “ дружно с Киев, заблуждавайки цялата международна общественост по отношение на искреността на желанията си “, добави тя.

„ Днес западняците още веднъж не бързат да поемат „ гаранции “ и да се ангажират с тежки отговорности, а преследват единствено една цел – да трансфорат Украйна в безвластна колония и да я употребяват като инструмент против Русия “, заключи Захарова.

Москва неведнъж е заявявала, че западната военна помощ не вещае нищо положително за Украйна и единствено удължава спора, до момента в който превозът с оръжие се трансформира в законна цел за съветската войска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР