Споразумението между правителството на СССР и правителството на Великобритания за

...
Споразумението между правителството на СССР и правителството на Великобритания за
Коментари Харесай

Путин денонсира споразумението за правото на Великобритания да лови риба в Баренцово море

Споразумението сред държавното управление на Съюз на съветските социалистически републики и държавното управление на Англия за риболова престава да работи, оповестяват съветски медии.

 

Руският президент Владимир Путин подписа закон за денонсиране на документа.

Инициативата е готова от съветския кабинет на министрите. Руското държавно управление направи предложение за денонсиране на фона на решението на формален Лондон да приключи режима на най-облагодетелствана нация в двустранната търговия във връзка с Русия. Това решение е взето от английската страна на 15 март 2022 година

Въпросното съглашение дава право на британците да ловят риба в Баренцово море. Споразумението за лов на риба сред Москва и Лондон е подписано през 1956 година Британската страна може да се занимава с лов на риба по крайбрежието на Колския полуостров и остров Колгуев. Освен това такива преференции са предоставени едностранно на английските риболовци, разясни по-рано заместник-министърът на земеделието на Руската федерация Максим Увайдов при разглеждането на този въпрос в Държавната дума. В тези региони британските риболовци също имаха право да се движат свободно и да закотвят.

Комисията по интернационалните въпроси на Думата съобщи, че единствено предходната година, в сходство с това съглашение, са уловени повече от 500 хиляди тона риба.

Русия е приемник на Съюз на съветските социалистически републики, а съглашението продължи да работи и след разпадането на Съюза. Що се отнася до същността на денонсирането, то се схваща като вярно формализиран отвод на страната от подписан интернационален контракт. Извършва се като една страна уведомява друга за прекратяването на съглашението. Процедурата и изискванията за денонсиране на контракта са посочени в неговия текст.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР