Червена царица“ на Хуан Гомес-Хурадо е сравнима с трилогията Милениум“

...
Червена царица“ на Хуан Гомес-Хурадо е сравнима с трилогията Милениум“
Коментари Харесай

Або: В книгата Неподвластни на времето се говори как да остаряваме достолепно

" Червена кралица “ на Хуан Гомес-Хурадо е сравнима с трилогията " Милениум “ и нейната основна героиня Лисбет Саландер с претенцията, че основната героиня на Хуан Гомес-Хурадо Антония Скот е по-добра от Лисбет Саландер. Това сподели програмният шеф на Радио " Фокус “ Ива Дойчинова в рубриката " Дифтонг “ в предаването " Един неделен ден по шосето “ на Радио " Фокус “.

Това е една престъпна сага, която е извънредно подбуждаща мисълта, защото основната героиня в книгата е менталист, споделя Ива Дойчинова: " Червена кралица “ е план и име на книгата, който е предназначен със странна връзка от двама индивида да пробие там, където изискванията на едно закононарушение са изключително заплетени и никой различен не може да стигне до верен излаз или извод. Това са служителят на реда Йон и " алената кралица “ Антония Скот, която е една на един милион и която може да мисли друго, да чува мисли, да разчита неща, които различен не може да разчете, и да прави къси връзки, “ изясни тя.     

По думите й съответните престъпни случаи са много забавни: убито е момче от богато семейство и в това време е отвлечена дъщерята на най-богатия човек в страната, като ексцентричната двойка от менталист и служител на реда оказват помощ да се стигне до причинителя на закононарушенията. " Почти постоянно в такива книги има нещо многозначително във фигурата на килъра, който счита себе си за добър човек, самонаричащ се Йезекил. Той има някакви доста съществени аргументи да прави това, което прави, по един метод, който е много стилизиран, с цел да насочи своите послания, “ добави Ива Дойчинова.

Водещият на предаването Або показа книгата " Неподвластни на времето “ на проф. Роуз Ан Кели, в която се приказва за това по какъв начин да остаряваме достолепно. Проф. Роуз Ан Кени прави забавни проучвания в региона на така наречен Сини зони – места, където хората доближават стогодишна възраст и водят първокласен метод на живот.

По думите му изследваните столетници са хора, които водят деен метод на живот, свързан от тяхното всекидневие, като проф. Кели извежда няколко общи навика, които столетниците на другите Сини зони споделят и които дефинират техния по-дълъг и по-устойчив живот: те имат цел в живота, освобождават от напрежението по разнообразни способи, постоянно с чаша вино или сънливост, сдържан банкет на калории, хранене най-вече с растителна храна, сдържан банкет на алкохол, най-много вино, обязаност с духовни практики или вяра, присъединяване в фамилния живот, присъединяване в обществения живот и несъмнено постоянна физическа интензивност.

В книгата се дават потребни препоръки и насоки за по-добър и деен метод на живот, описа още Або. " В нея се приказва доста и за другарството и че е значимо да имаме положителни другари, с които в сложните, само че също по този начин и в лесните моменти от живота би трябвало да сте обградени и с които да споделяте насладата си, “ разясни той, а Ива Дойчинова добави, че умеенето да се забавляваш и да изпитваш наслаждение е в основата на дългия и благополучен живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР