Спорът с Република Северна Македония не може да се реши

...
Спорът с Република Северна Македония не може да се реши
Коментари Харесай

Генчовска сряза френския мерак на Петков за Македония

Спорът с Република Северна Македония не може да се реши до края на френското председателство на Съвета на Европейския съюз, стана ясно доскоро от изказване на министъра на външните работи Теодора Генчовска пред публицисти преди началото на съвещание на парламентарната комисия по външна политика.

"Чухте и след съдружния съвет, че разчитат на Министерство на външните работи, както министър председателят, по този начин и началникът на кабинета на премиера. За страдание обаче екипите на премиера не престават по друг метод да саботират процеса ", сподели министърът. "Провеждат диалози с нашите сътрудници от Европейски Съюз, опитваме се чисто професионално да водим тези диалози, само че научаваме по непряк метод, че се водят и паралелни диалози от съветници на премиера ", уточни външният министър.

На въпрос може ли министър председателят да отстрани външно министерство по тематиката Република Северна Македония Генчовска сподели, че "няма късмет външно министерство да бъде заобиколено ".

Попитана дали Министерството на външните работи би трябвало да изготви отчет за напредъка в отношението сред двете страни, Теодора Генчовска отговори, че това може да стане, в случай че се организира Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), което е в прерогативите на президента, и той изиска подобен отчет от външно министерство. Президентът е в правото си да изиска подобен отчет от всички членове на КСНС, добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР