Спорът между бившия финансов министър Асен Василев и наследилата го

...
Спорът между бившия финансов министър Асен Василев и наследилата го
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Подвели са ни, че в хазната има 9 млрд. Това ни е наследството

Спорът сред някогашния финансов министър Асен Василев и наследилата го на поста служебна министърка Людмила Филипова по отношение на положението на Фискалния запас стана обект на коментар от водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Припомняме ви, че през вчерашния ден служебният министър на финансите разгласи, че вместо 9 милиарда в хазната има 6.  По-късно с прессъобщение от Политическа партия оповергаха данните.

10 април 2024, 09:15

Асен Василев опроверга Людмила Петкова: Не е правилно, че в запаса няма 9,9 милиарда лева

Борисов днев от коридорите съобщи, че няма пари нито за общините, нито за енергетиката и сигнализира, че проблемите са огромни. 

„ Когато говорех, че има проблеми в Министерството на финансите и с изключение на партийните назначения, парите ги няма. Само преди два-три дни ви споделих, че Народно събрание би трябвало да прояви темперамент и да се вслушаме в отчета на Международния валутен фонд. Да спрем тези безумни харчения на пари, да свалим недостига до 1%. А се оказва, че няколко милиарда са изхарчени през последните дни. Подвели са ни, че имаме запас от 9 милиарда, а те в действителност са 6. Като сложим пенсионните фондове, нуклеарната безпасност се оказва, че страната има по-малко от 2 млрд, с които да разполага. Това ни е наследството “, съобщи Борисов.

Той поздрави новия длъжностен министър по тази причина, че е запазила на поста шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов. 

„ Нито има пари за общините, нито за енергетиката, проблемите са извънредно огромни - това не е нищо предизборно, а го споделям с паника. Винаги сме държали да има мазнинка и запас в страната, и да не се изхарчва всичко. Следващите дни има значими законопроекти за защита, енергетика. Ще излезе и по какъв начин се харчат пари по ПВУ. Ще излезе, че са харчени за пенсии и да се изкарат сътрудниците доста положителни “

„ Отново се връщам на своето предложение, което мисля, че сътрудниците от ПП-ДБ трябваше да оценят даже да няма държавно управление. Мария Габриел и Асен Василев да останат в настоящия кабинет, с цел да може това, което във финансите са надробили да си го изсърбат, да си го поправят или да си понесат отговорността ", сподели той. 

По думите му в други времена за 20 млн. лева е ставало скандал, а в този момент няколко милиарда са отпътували за няколко дни и даже не се знае, и разяснява. 

„ Аз се доверявах на това, което Асен Василев идваше и излагаше на срещите. Едва по-късно разбрахме, че 1,2 милиарда лева са извадени от районното министерство, че в действителност са върнати единствено 400. Разбрахме за източването на енергетиката и доста други неща ", изясни водачът на ГЕРБ. 

„ В българския народ има доста хубави поговорки. Примерно „ който нож вади, от нож умира “. „ Който пачки вади, от пачки умира “. Мога да ви изтъквам най-малко 4-5 такива национални мъдрости, които са доста годни към днешна дата ", разяснява Борисов. 

По мотив на абсурда с изтеклите фотоси на основният секретар Живко Коцев водачът на ГЕРБ съобщи: „ Оказа се, че парите от шкафчето ми са подправени Сега тук е малко по друго “

 



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР