Спор и обиди за луди депутати и психично болни пациенти

...
Спор и обиди за луди депутати и психично болни пациенти
Коментари Харесай

ПП-ДБ и „Възраждане“ спорят в парламента кой е луд

Спор и обиди за луди депутати и психологично заболели пациенти се развихри в Народното събрание сред депутатите на „ Възраждане “ и ПП-ДБ.

„ Г-н Митев, малко избързахте. Вашата точка е номер девет “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов от парламентарната естрада за Искрен Митев от „ Продължаваме промяната “. Става въпрос за точка 9 от дневния ред – основаване на краткотрайна комисия за отбрана на правата на психологично болните пациенти и правене на законодателни промени, които да ги подсигуряват. Предложението е на Стела Николова от „ Демократична България “ и към този момент няколко седмици не съумява да стигне до гласоподаване в залата.

„ Временна комисия за отбрана на правата на психологично болните пациенти – това е вашата точка, господин Митев. Разбирам, че загрявате занапред, само че въпреки всичко в действителност изказвайте се там, където ви е мястото и сте експерт. Убеден съм, че когато говорите там, мъчно би се намерил някого, който да ви репликира. Просто няма по какъв начин – вие сте доста сериозен експерт по тематиката за психологично болните пациенти и имам вяра, че в действителност ще дадете най-хубавото от себе си през днешния ден или когато му пристигна редът “, сподели Костадинов.

Думите му провокираха мощно отвращение измежду депутатите на ПП-ДБ и няколко от тях скочиха, с цел да желаят изявление в отговор на Костадинов.

„ За повторно представител на политическа партия „ Възраждане “ си разрешава да се подиграва с правата на психологично болните пациенти. Моля да обърнете внимание и да наложите наказване “, сподели Стела Николова в послание към водещата съвещанието Росица Кирова.

На трибуната излезе и Искрен Митев, който дефинира държанието на Костадинов като „ безобразно “.

„ Г-н Костадинов, считам, че психологично болните и луди хора в тази зала е ясно, че са от партия „ Възраждане “. Хората, които твърдяха, че ще са първи на изборите в България взеха една дребна община Поповци. Хората, които твърдяха, че ще бъдат на балотаж в София до последния миг, а имаха 7%. Хората, които са ви вярвали и имат вяра, а вие ще употребявате и захвърлите на боклука, всички ваши кандидат-кметове, които в никакъв случай не станаха кметове, всички ваши претенденти за общински съветници, които се отхвърлиха от вас. Човекът от вашата партия, който арестуваха облечен като жена в чужбина. Хората, които си купуваха гласове от вашата партия. Това са лудите хора. Лудите хора са тези, които ви имат вяра, господин Костадинов. Тези, които ви продадоха къщата, които ви дадоха опция са купите земя до къщата, хората в Общинския съвет във Варна – това са лудите хора “, сподели Митев.

Кирова прикани хората със специфични потребности да не бъдат употребявани за политическа изразителност. И им изясни, че по този метод депутатите не демонстрират, че желаят да се погрижат за тях и че ги имат за равноправни жители. От залата се чу по какъв начин Костадинов вика, че това било клюка.

В персонално пояснение водачът на „ Възраждане “ изясни, че би завел дело за клюка против Митев. Не го назова по име, а „ фетишиста на вратовръзки и чорапи “. Не го бил направил обаче, тъй като нямало да завоюва, тъй като той би си „ изкарал документ от здравно заведение, с който да потвърди, че не носи отговорност за своите думи “.

Това е следващият спор сред Митев и „ Възраждане “. Миналата година Костадинов и Митев се спречкаха в залата и се задърпаха за вратовръзките. А преди няколко месеца хората на „ Възраждане “ заплашиха, че няма да позволяват на трибуната Митев и сътрудниците му Явор Божанков и Манол Пейков.

Източник: 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР