Спомнете си момента, когато много силно сте искали нещо. По-висока

...
Спомнете си момента, когато много силно сте искали нещо. По-висока
Коментари Харесай

Защо щастието не трае дълго?

Спомнете си момента, когато доста мощно сте желали нещо. По-висока позиция, по-високо възнаграждение или нещо материално - кола, айфон или рокля. Спомнете си момента, в който сте получили мечтаното, по какъв начин сте докосвали предмета и сте се чувствали вълшебно. Но щастието не трае дълго. Съвсем скоро по този начин мечтаната движимост се оказва една от многото във вашия живот. И всичко още веднъж става нормално...

Силно желаеме нещо, харчим за желанието си доста време и сила, само че щастието, което получаваме от придобивката, е мимолетно. Това е клопката, в който попадат множеството хора. 
Защо става по този начин?
Защото множеството от вашите стремежи не са ваши стремежи. Това изяснява Иля Шарел, създател на бестселъра „ Династията на Романови " и на доста книги по приложна логика на психиката, странник и бизнесмен. Тези стремежи са ви натрапени от обществото, близките, околните ви или пък от някого другиго. А вашите същински стремежи, които ще ви създадат същински щастливи не за момент, а за дълго време, са скрити доста надълбоко. И постоянно въобще не им обръщате внимание.  Докато не се избавите от натрапените ви неща и не си определите същинските стремежи, няма по какъв начин да станете щастливи хора и да получите приятност от живота, споделя Шарел. Той предлага на своите клиенти едно упражнение, което може да им открие същинските им стремежи. То им оказва помощ да излязат от мъглата, в която са, и се ориентират накъде да вървят.  Повечето хора през живота си се движат като в някаква мъгла. През цялото време се пробват да получат неща, които не им трябват. Шарел споделя, че и самият той е бил в сходна обстановка. Преди 20 години си изкарвал прехраната, като пишел против възнаграждение дисертации. Някъде на 37-ата пристигнал моментът, когато думата „ дисертация " предизвиквала у него омерзение. Парите ми стигаха, имах и връзка, пътешествах доста, споделя той. Но започнах да виждам, че нищо от това не ме радва. Не получавах наслаждение, непрестанно нещо търсех. Осъзнах, че по този начин повече не може да продължава, тогава срещнах своя ментор, който ми отвори очите за доста значимо.
Вашият прелестен транспортен съд – последно постижение на конструкторската мисъл в корабостроенето, е пуснат на вода. Имате всичко – трюмовете са задръстени от стока и хранителни запаси, екипажът е висококвалифициран. И вие като капитан стоите на мостика и гледате в далекогледа, създаден персонално от Карл Цайс. И има единствено един мъничък проблем – вие не знаете накъде плувате. А всичко останало е ужасно.
Как да определите желанията си?
Вземете лист хартия. В продължение на 30 минути пишете всичко, което ви хрумне по тематиката „ какво желая ". Вгледайте се деликатно в тези неща, които сте написали след 20-ата минута.  Част от тях са откровените, същинските, вашите си. От всичко написано би трябвало да филтрирате тези стремежи, които са ви натрапени от най-съкровените ви. Седнете в спокойна конюнктура, отпуснете се, затворете очи. И просто погледнете нещата, които сте написали.  Задайте си въпроса: „ Какво желая? ", и си представете, че да вземем за пример първа точка от вашия лист се е сбъднала, към този момент сте получили нещото, което сте желали.  В момента, в който си го визиите, наблюдавайте се. 
Какво чувствате? Какви са прекарванията и чувствата ви? 
Радостно ли ви е? Или поражда следната мисъл: „ Е, добре. Това към този момент го имам, окей, а нататък? ". Ако не чувствате наслада, екстаз, а усещате нещо друго – то това не е вашата фантазия. Това ви е натрапено предпочитание, което няма да ви направи щастливи.  Има единствено едно условие – да сте безкрайно и безмилостно почтени със себе си. От това зависи качеството на вашия живот. Умът ви ще се опита да откри хиляди разумни пояснения, които ще потвърждават, че едно или друго предпочитание ви е доста належащо. Само помнете – мозъкът в никакъв случай не може да ви направи щастливи. Само вашите прекарвания и чувства ви вършат щастливи. Ще получите моментални резултати и ще можете да продължите напред, в случай че се справите с горното упражнение.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР