СподелиСАЩ и Великобритания са нанесли нови удари по цели в

...
СподелиСАЩ и Великобритания са нанесли нови удари по цели в
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели в Йемен

Сподели
Съединени американски щати и Англия са нанесли нови удари по цели в Йемен, ден откакто първия рейд отприщи митинги в столицата Сана и в други страни от Близкия изток.

Ударите, които бяха нанесени рано в събота сутринта от разрушителя USS Carney, са поразили радар на хусите. Целта е била да се ограничи способността на йеменските бунтовници да нападат морски съдове в Червено море.

„ Този удар беше осъществен от американския транспортен съд „ Карни “ Carney (DDG 64) благодарение на ракети „ Томахок “ и беше следващо деяние против съответна военна цел, обвързвана с ударите, подхванати на 12 януари за да се понижи способността на хусите да нападат морски съдове, в това число търговски кораби “, се заяви Централното командване на Съединени американски щати в платформата „ Екс “, написа Българска телеграфна агенция.



Нанесени са и спомагателни удари, „ доста по-малки по обсег от предходната нощ – които удариха съвсем 30 места “, е декларирал американски чиновник по сигурността пред CNN.

Официалните медии на подкрепяните от Иран екстремисти оповестиха, че въздушната база Ал Дайлами в столицата Сана, следена от бунтовниците в Йемен, е била ударена, написа The Guardian.

По-рано в петък шефът на обединявания щаб на Съединени американски щати генерал-лейтенант Дъглас Симс сподели пред публицисти, че хусите са изстреляли противокорабна балистична ракета в отговор на ударите в четвъртък вечерта, само че тя не е блъснала транспортен съд.

Хюсеин ал-Ези, заместител външен министър на бунтовниците, сподели, че Съединени американски щати и Англия би трябвало „ да се приготвят да платят висока цена “.

Петима души бяха убити и шестима ранени при офанзивата в четвъртък вечерта, която съгласно хусите е била ориентирана към 73 обекта в столицата Сана, към пристанищния град Ходейда и три други района.

Обединеното кралство и Съединени американски щати опазиха офанзивите, които доведоха до ескалация на рецесията в Близкия изток, провокирана от войната Израел-Газа. Лидерите в района ги осъдиха за разпалване на напрежение в така и така нестабилния район.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР