СподелиПравителството одобри 93 163 066 лева за купуване на познавателни

...
СподелиПравителството одобри 93 163 066 лева за купуване на познавателни
Коментари Харесай

Ще има безплатни учебници от 1 до 12 клас тази година. Колко ще струват?

Сподели
Правителството утвърди 93 163 066 лв. за пазаруване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, образователни комплекти и образователни пособия за децата и за учениците от първи до 12-и клас в общинските детски градини и в учебните заведения за 2024 година, заяви пресслужбата на Министерския съвет.

За първи път безвъзмездни учебници се обезпечават и за учениците от осми до 12-и клас. Досега такива учебници получаваха учениците от първи до седми клас. Така за идната образователна година безвъзмездни учебници и образователни комплекти по общообразователните образователни предмети ще получат всички възпитаници от първи до 12-и клас.

Ще бъдат отпуснати средства и за брайлиране на учебници за учениците с нарушено зрение от първи до 12-и клас, както и за пазаруване на образователни комплекти по специфичните предмети за учениците с повреден слух.

Средствата ще бъдат разпределени въз основа на броя на децата и учениците, подаден от Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение към февруари 2024 година

Както Българска телеграфна агенция писа през декември предходната година, държавното управление утвърди 79 131 905 лева за обезпечаване на безвъзмездни учебници и образователни комплекти по общообразователните образователни предмети за всички възпитаници от осми до 12-и клас.

Те ще получават безплатно и достъп до електронно четимите учебници.

Ще бъдат обезпечени и средства за учебници, образователни комплекти и за достъп до електронно четими учебници по образователните предмети: майчин език, вяра и хореография за всички възпитаници от първи до 12-и клас, които учат тези предмети, заяви тогава пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР