СподелиДнес е третият и последен ден от гласуването на президентските

...
СподелиДнес е третият и последен ден от гласуването на президентските
Коментари Харесай

Опашка от гласуващи на президентските избори се изви пред руското посолство в София

Сподели
Днес е третият и финален ден от гласуването на президентските избори в Русия.

Предварителните резултати се чакат след 20:00 часа довечера, като наблюдаващите предвиждат безапелационна победа на Владимир Путин.

Това би означавало пети мандат отпред на страната,

който този път, съгласно последните ремонти в съветската конституция, е с дълготрайност 6 години.

Руските жители у нас могат да упражнят правото си на глас за президентските избори в секция на територията на посолството на Русия в София, където се организира и митинг.

Към 12:00 часа пред посолството се бе образувала дълга опашка от стотици съветски жители.

Гласуването протича умерено при добра организация и към този момент без произшествия.

Същевременно тъкмо в 12:00 часа край посолството стартира митинг, проведен от асоциацията „ Свобода за Русия “. Участниците в него – съветски жители, дефинират изборите като нелегитимни и приканват европейските страни и институции да не признават резултатите.

Акцията е част от самодейността „ По обед против Путин “, която би трябвало да сплоти съперниците на съветския президент и на водената от него война против Украйна.

Към тази проява се организира и друга, проведена от Мария Капон, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от гражданското съдружие „ Ние идваме “.

Свободата е право на всеки, в Русия нямат такова право, обявиха от гражданското съдружие.

От сдружението са разположили маса с две урни за гласоподаване – за съветския опозиционер Алексей Навални и за президента на Русия Владимир Путин. Гражданите могат да „ гласоподават алегорично “ за един от двамата. Недалеч съветски жители се редят на опашка пред посолството, с цел да упражнят правото си на глас за президент на Русия.

В региона има засилено полицейско наличие.

Нашата акция е обвързвана с опцията да мога да гласоподавам свободно, тъй като свободата е право на всеки, а явно в Русия нямат такова право, съобщи пред публицисти Николай Хаджигенов от сдружението. Ние държим на свободата като човешка полезност и това е обвързвано и с тематиката за войната и мира, добави той.

„ Вариантите за избор в Русия са няколко – за Путин, за Путин и отново за Путин “, разяснява Хаджигенов. Донякъде, както и при нас – гласуваш за демократичните промени и получаваш Бойко и Делян още веднъж, означи той.

Арман Бабикян от гражданското съдружие сподели пред медиите, че Европейски Съюз няма да признае изборите в Русия. Според него е изненадваща любезността на българските управляващи, които охраняват свободното право на избор на съветските жители, само че то може да бъде свободно единствено тук при нас, когато имат избор сред Навални и този, който тероризира и убива съветските и украинските жители.

Руското въздействие у нас е реалност, генерации българи са жертва на съветската агитация от Османкото господство до ден сегашен, съобщи Бабикян. Той добави, че това въздействие е мощно финансирано от Русия и „ поразява мозъците на българите “. Органите, които би трябвало да се борят с съветската агитация у нас, са част от нея, сподели Бабикян и разясни, че съгласно него става въпрос за държавни институции като ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Евроатлантиците в България са тези, които помогнаха на Путин да стартира тази война, осъществяваха неговите енергийни планове, осъществиха неговата политика в България, посочи Бабикян.

Последният ден от гласуването не мина без произшествия. Мъж хвърли две самоделни бомби в двора на посолството на Русия в молдовската столица Кишинев.

Това е станало, до момента в който там тече гласуването на съветските жители, живеещи в страната, заяви ТАСС. Мъжът е бил арестуван от полицията.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР