Списъкът със санкционирани по закона Магнитски трябваше да излезе днес,

...
Списъкът със санкционирани по закона Магнитски трябваше да излезе днес,
Коментари Харесай

Овчаров в атака. Посочи кой го е натопил за Магнитски

Списъкът със глобени по закона " Магнитски " трябваше да излезе през днешния ден, само че поради Конгреса на Българска социалистическа партия подрани. Това съобщи единият от глобените - Румен Овчаров.

" Като чувам ентусиазма, с който министърът на вътрешните работи и този на правораздаването настояват, че има съществени данни, насочва кой е работил по събирането на анонимни сигнали. Това е българска сглобка със съществено американско геостратегическо присъединяване ", съобщи Овчаров пред Bulgaria ON AIR.
-->
Той дефинира като " нелепост " всичко написано като претекстове за включването му в листата.

" Нямам пари в офшорки. Очевидно Съединени американски щати са решили, че моментът е пристигнал да свършат с въздействието на Русия в Източна Европа. Енергетиката остана последният бастион, в който Русия имаше значимо присъединяване, взеха решение да го приключат ", уверен е Овчаров.

Изчисленията му показват, че загубите на страната ни от спираните само че доставките на " Газпром " са за 1,2 милиарда  И добави, че тези пари отиват в непознати сметки. 

" Ние бедните евроатлантици ги даваме.  Печалбите на " Шел " са 40 милиарда $ за м.г., 200 млд. са облагите на огромните енергийни компании в Съединени американски щати. Фирмите за шистов газ имат над 150 милиарда позитивен финансов поток, В същото време загубите на Европа по оценки на Bloomberg за предходната година са към 1 трилион ", уточни някогашният енергиен министър.

Според него договорът на нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй " е по гледище на Съединени американски щати.

" 500 млн. за 10 години ще платим за този дето духа, с ултимативна нота, заповядвайки на българското държавно управление. Тази заповед пристигна от американското посолство, аз съм я виждал, въпреки и отдалеко, тази нота ", съобщи Овчаров.

Коментира и разтърсванията в Българска социалистическа партия. Подчерта, че не е дал своя вот за изключването даже на Кирил Добрев. Определи случилото се на Конгреса като " мутренски осъществявания ".

" Тези хора се бяха организирали да направя тежък прелом в партията. Конгресът реагира прочувствено, да се сърдят на себе си ", сподели Овчаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР