Спирането на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ на БНР за

...
Спирането на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ на БНР за
Коментари Харесай

Шефът на БНР настоява: Спряхме по технически причини!

Спирането на ефирното лъчение на стратегия „ Хоризонт “ на БНР за близо 5 часа на 13-ти септември се е наложило поради зародил огромен механически проблем, съобщи генералният шеф Светослав Костов (на снимката) на чуване пред Съвета за електронни медии и Комисията за контролиране на известията.

„ Заради голям брой установени от шефа на дирекция „ Техника “ проблеми в БНР с обезпечаване на естественото приемане освен на „ Хоризонт “, само че и на другите стратегии на БНР, да бъде осъществена профилактика в БНР и по-точно инспекцията, която е направена в дирекция „ Техника “ и извършените замервания в оптичен кабел “, изясни Генералният шеф на БНР.

Светослав Костов сподели още, че в БНР няма цензура.

По-рано на изключително общо заседание на БНР Костов разгласи, че ще изиска нарастване на заплатите в медията с 25%.

Прокуратурата разпореди инспекция, защото БНР има статут на стратегически обект, който при рецесии има задачата да осведоми жителите. Тя беше предоставена на три институции - Държавната организация "Национална сигурност ", Съвета за електронни медии и Комисията за контролиране на известията.

Най-късно до петък ще са ясни резултатите от разпоредената от прокуратурата инспекция за аргументите за прекъсването на стратегия „ Хоризонт “ в петък. Тя е под наблюдението на заместник-главния прокурор Иван Гешев.

„ Днес наблюдаващият прокурор от ВКП ще проучва с сътрудниците от ДАНС всички обстоятелства и условия, които са предоставени да бъдат тествани и ще бъде изяснена цялата обстановка, както и ще получите цялостна информация за обстановката досега. Както виждате прокуратурата е оптимално открита досега, оповестени са обстоятелства и условия от досъдебни производства. Съзнаваме, че това съставлява публичен интерес в тази ситуация и ще бъде осведомено обществото посредством вас на всички обстоятелства и условия, които са открити “, сподели Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР