Спецпрокуратурата ми повдигна обвинение за пране на пари заради мое

...
Спецпрокуратурата ми повдигна обвинение за пране на пари заради мое
Коментари Харесай

Елена Йончева: Спецпрокуратурата ми повдигна обвинение заради „Барселонагейт“


Спецпрокуратурата ми повдигна обвиняване за пране на пари поради мое следствие по „ Барселонагейт “. Това съобщи в „ Лице в лице “ евродепутатът Елена Йончева.

Българската прокуратура изиска да ѝ се снеме имунитетът, само че през вчерашния ден европарламентът гласоподава „ срещу “.

„ Екологичен потенциал гласоподава с огромно болшинство „ срещу “ настояването на прокуратурата. В един мандат – десетки са настояванията за събаряне на имунитет в Екологичен потенциал, само че единствено два са случаите, в които се отхвърля, единият е моят “, посочи тя.

По думите ѝ изводът на Европейския парламент е, че предходният основен прокурор Сотир Цацаров е повдигнал подправено обвиняване и се преследва друга цел – премахване на политически съперник.

„ Това обвиняване е повдигнато един месец, откакто аз в българския парламент обществено оповестих, че стартирам да работя по случая „ Барселонагейт “. Обвинението е повдигнато от трима депутати на ГЕРБ. Трябва да има бърза развръзка “, разяснява Йончева.

Според нея следствието в Испания по тематиката не е прекъснато. „ Свързах се с испанския основен прокурор, отговарящ за разкриването на корупционните практики, и той ми изпрати писмо по тематиката, а аз го предоставих и на българските медии. В него се споделя, че следствието е трансферирано към българската прокуратура, тъй като такава е европейската процедура – по-напредналата в следствието страна да го поеме “, сподели Йончева.

Евродепутатът разяснява, че тя ще продължи да следи развиването по „ Барселонагейт “. Йончева сподели още, че се надява страната ни да не губи евросредства поради върховенството на закона у нас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР