Специфичните изисквания за производство на малки количества храни в домашни

...
Специфичните изисквания за производство на малки количества храни в домашни
Коментари Харесай

Регламентират с наредба изискванията към фермерските пазари и домашното производство на храни

Специфичните условия за произвеждане на дребни количества храни в домашни условия следва да се регламентират в разпоредба. Документът е импортиран за разглеждане от специалистите в Министерство на земеделието. Целта е да подготвим административен акт, с който се надяваме да дадем повече видимост на този тип храни. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Георги Събев по време на онлайн семинар, оповестява agrozona.bg.

По време на  уебинара се разискаха настоящи тематики, свързани с концепциите за нормативна дефиниция за фермерските пазари и домашните храни, както и вероятностите за производителите.

„ Предложението, за наредбата, което ни беше изпратено от Локалфууд.бг, има доста положителни аспекти, свързани с контрола, регистрацията и сигурността на храните “, уточни заместник-министър Събев. По думите му тази тематика е известна и необятно използвана в други страни в Европейския съюз. Земеделският заместник-министър изрази вяра, че разговорът и търсенето на оперативни решения, ще даде опция на производителите в селските райони да легализират продукцията си, гарантирайки сигурността на крайните артикули, само че и да изсветлят активността, която практикуват.

По отношение на противозаконната продажба на хранителни артикули заместник-министърът на земеделието разяснява, че този тип сива стопанска система оказва напън върху легалните производители.

„ Трябва да се търсят принадлежности и способи, които да оказват помощ по легален метод и да дават благоприятни условия на останалите поданици на селските региони за предпазване на техния занаят “, безапелационен бе Събев. Според него, сполучливият път е даването на видимост, която ускорява контрола обвързван с предлагането на производството. „ Има нужда от правила, които да дават опция на физически лица да оферират продукцията си “, изясни той.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР