Специално електронно приложение ще помага на членовете на секционните комисии

...
Специално електронно приложение ще помага на членовете на секционните комисии
Коментари Харесай

Електронно приложение ще помага на секциите в София при броене на вота

Специално електронно приложение ще оказва помощ на членовете на секционните комисии в София при отчитането на резултатите от вота в неделя. Целта е да се понижат грешките в протоколите и по този начин да се форсира процесът по отчитане на данните в “Арена Армеец”, където ще се обитава ОИК – София. Приложението е създадено от ОИК – София.
“Това са най-сложните и тежки избори, а в София ще е още по-сложно, тъй като ще се гласоподава с 3 бюлетини, а в 32 кметства – с 4. Това значи, че би трябвало да приемем над 4800 протокола. Само този за общински съветници е 18 страници. Затова разработихме ориложението и съветваме членовере на секционните комисии първо да вкарат данните от гласуването в него, с цел да са сигурни, че няма неточности и по-късно – в самите протоколи. Приложението е налично на уеб страницата на ОИК”, сподели шефката на ОИК – София Полина Витанова.
На извършените образования са участвали към 80% от членовете на СИК, които в неделя ще броят бюлетините. В столицата ще има 1609 секции.

Над 4800 членове на секционни комисии ще се съберат в “Арена Армеец” след края на изборния ден. Те ще влизат през 3 входа. Осигурени са 140 механически сътрудници, които ще им оказват помощ. В залата ще има обособени кътове с екрани, на които ще се прожектират български филми. Осигурени са и игри – табла, карти, “Не се сърди човече”, с които членовете на СИК да запълват времето си, до момента в който чакат да отчетат данните. Ще има и 5 медицински пункта.

“Никой няма да бъде заключван. Призовавам за самообладание и успокоение. Изчакване ще има сигурно. Разбирате, че на един член на СИК се падат по 120 протокола. Но ще създадем всичко допустимо нещата да се случат по най-хубавия вероятен начин”, увери Витанова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР