Специалният прокурор Робърт Мюлър повдигна още едно обвинение по руското

...
Специалният прокурор Робърт Мюлър повдигна още едно обвинение по руското
Коментари Харесай

САЩ обвиниха адвокат на правителството на Янукович по "руското разследване"

Специалният прокурор Робърт Мюлър повдигна още едно обвиняване по " съветското следствие " - този път против юрист, работил за украинското министерство на правораздаването, оповестяват американските медии.

Алекс ван дер Сван е упрекнат, че е лъгал проверяващите за връзката си с Ричард Гейтс, който бе вторият човек в президентската акция на Доналд Тръмп. (Гейтс също е измежду упрекнатите и евентуално ще се признае за отговорен в подмяна на сведения за управляващите.)

Ван дер Сван е бил разпитван по въпроси, свързани с работата му за Украйна през 2012 година Тогава той е трябвало да създаде отчет за процеса против Юлия Тимошенко, до момента в който е работил за нюйорската адвокатска фирма Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom. Той също по този начин не е снабдил управляващите с документи, търсени от проверяващите, и отнасящи се до същия интервал.

Въпросният отчет е бил благоразположен към държавното управление на Виктор Янукович и е оправдавал правосъдното гонене на Тимошенко - мироглед, противопоставен на тези на Съединени американски щати и Европейския съюз. За това компанията е получила 12 000 $. Но на идната година, без тя да прави повече активност на Киев, компанията получава 1 млн. $ - ход, който идващото украинско държавно управление е почнало да проверява, написа организация " Блумбърг ". Връзката с Тръмп е посредством някогашният управител на акцията му Пол Манафорт - той е бил измежду хората, убедили Skadden да създаде отчета, и също е измежду упрекнатите.

Очаква се юристът да се признае за отговорен във федерал съд във Вашингтон през днешния ден.

Според Ен Би Си Ван дер Сван е шурей на съветския милиардер Герман Хан.

Миналата седмица Мюлър повдигна обвинявания против 13 руснаци за интервенция в президентските избори. Отделно екипът популяризира 14-то име - на 28-годишния американец Ричард Пинедо от Санта Паула, щата Калифорния, който се е признал за отговорен като съизвършител в дейностите на руснаците и спомага на следствието.

Трима от съветските жители са упрекнати в скрит план, а петима - в кражба на идентичност, гласи документът, оповестен от американското Министерство на правораздаването. Три съветски компании също са включени в обвинителния акт, съгласно който обвинените са употребявали компютърни системи в Съединени американски щати, с цел да скрият " съветския " генезис на дейностите си.

В листата е включена и организацията " Агенция за интернет проучвания " - така наречен " Фабрика за тролове ", свързвана със основаването на наличие в обществените мрежи, за което разследващата общественост в Съединени американски щати смяташе, че е целяло да повлияе на резултата.

Сред съветските жители, против които има повдигнати обвинявания, е и предприемачът Евгений Пригожин, свързван с " фабриката ". В документа, разпротранен в петък, се споделя, че той е плащал разноските за интервенцията. Известен като ресторантьора, обслужващ публични мероприятия на президента Владимир Путин и доставящ храни за редица държавни институции и учебни заведения, той постоянно бива именуван " Готвача на Путин ". Пригожин към този момент е в листата на глобени руснаци поради украинската рецесия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (676)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР