Няколко хиляди души излязоха на протест в Тел Авив днес

...
Няколко хиляди души излязоха на протест в Тел Авив днес
Коментари Харесай

Хиляди в Тел Авив поискаха от Нетаняху спиране на огъня в Газа

Няколко хиляди души излязоха на митинг в Тел Авив през днешния ден с искане израелският министър-председател Бенямин Нетаняху да се съгласи на прекъсване на огъня в линията Газа в подмяна на освобождение на държаните от радикалната палестинска формация " Хамас " заложници, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

Демонстрантите са издигнали плакати с надпис " Преговаряйте в този момент, тръгнете си след това " по адрес на членовете на държавното управление на Нетаняху, за чиято оставка са призовали още веднъж с настояването за произвеждането на избори, прибавя организацията.

Бащата на един от заложниците, които към момента са в плен на " Хамас ", декларира за ДПА, че за актуалното израелско държавно управление личното му оцеляване е по-важно от ориста на пленниците.

Израелският ефирен канал " Кан " се базира на представител на държавното управление, съгласно който Израел към този момент няма да изпраща делегация на започналите през днешния ден преговори в египетската столица Кайро. Това ще стане единствено при отговор на израелското предложение за помирение от страна на придвижването " Хамас ", което изпрати сови представители в Кайро.

Днес се навършват 30 години от израелско-палестинското съглашение, известно като " Осло 2 ", подписано в Египет от ръководителя на Организацията за избавление на Палестина (ООП) Ясер Арафат и министър-председателя на Израел Ицхак Рабин, за палестинско самоуправление в линията Газа и град Ерихон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР