Специалният пратеник на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей смята,

...
Специалният пратеник на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей смята,
Коментари Харесай

Специалният пратеник на Китай: Няма универсално решение за уреждане на конфликта между Русия и Украйна

Специалният делегат на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей счита, че няма повсеместен способ за споразумяване на руско-украинския спор. В същото време той акцентира, че Пекин има намерение да играе градивна роля за облекчение на филантропичната обстановка в Украйна. Той съобщи това по време на посещаване в Киев, съобщи Агенция Франс Прес.

" Няма чудодейна панацея за разрешаване на украинския спор. Това, което е належащо, е всички страни да изградят взаимно доверие въз основа на личните си позиции. При разрешаването на актуалната филантропична рецесия Китай непроменяемо ще играе градивна роля, действайки по собствен личен метод ", съобщи китайският специфичен делегат по евразийските въпроси, представен от ТАСС.

На 16 май Ли Хуей стартира обиколка в европейските страни. Пътуването е проведено, с цел да се търсят способи за разрешаване на спора сред Русия и Украйна. Ли Хуей към този момент посети Киев, където се срещна с министъра на външните работи Дмитро Кулеба и украинския президент Володимир Зеленски. Посещенията се организират при закрити врата: продължителността на обиколката и графикът на срещите не се оповестяват авансово. Очаква се специфичният делегат да посети също Полша, Франция, Германия и Русия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР