Специалният кореспондент на bTV в Лондон Васил Христов разказа за

...
Специалният кореспондент на bTV в Лондон Васил Христов разказа за
Коментари Харесай

"The Illustrated London News" е неизменен свидетел на коронациите на британските крале и кралици

Специалният сътрудник на bTV в Лондон Васил Христов описа за връзката най-старото илюстровано списание и коронациите.

Списанието „ The Illustrated London News “ е основано през 1824 година и през последните близо два века е неизменим очевидец на коронациите на английските крале и кралици, техните радостни и тъжни мотиви и исторически събития. 

Специалният сътрудник на bTV в Лондон Васил Христов единствен беседва с наследника на българската монархия

 То е основано от преводача Хербрет Инграм, като новинарска организация. Той открива, че в случай че вестниците имат картина на заглавната си страница ще могат да продават повече копия. Така се ражда гениалната концепция за илюстровано издание и то първото в света.

Греъм Смит е един от най-известните републиканци на Острова, който води акция против кралското семейство към този момент над 20 година

Едно от най-цените издания е отдадено на юбилея от възкачването на трона на кралица Виктория, маркирано в края а 19 век. То отбелязва най-важните моменти от царуването й. Подобно издание, екипът на най-старото илюстровано списание в света прави и за юбилея на кралица Елизабет II.

Кралят и кралицата са поръчали на пет художника картини, които да увековечат този исторически миг

 Списанието има дълга традиция да основава кралски портрети за своите особено кралски броеве – коронации, бракове и други.

Чарлз постоянно е бил на страниците на списанието.

Служебният министър председател Гълъб Донев е на чело на делегацията в Лондон, а Симеон Сакскобургготски и Маркагира са част от гостите в Уестминстърско абатство

В архивите на списанието се пази квитанция за предходник на фотошопа. Списанието поръчва портрет за Едуард VIII, само че той абдикира и те нямат време да вършат нов за новия крал Джордж VI. Затова поръчва на художника върху готовия портрет на абдикиралия крал да нарисува главата на новия крал.

Повече гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР