Специална селекция на произведения на българските фоторепортери, участвали в последните

...
Специална селекция на произведения на българските фоторепортери, участвали в последните
Коментари Харесай

Асоциация на професионалните фотографи представя 20-годишнината на конкурса "БГ пресфото" с фотоизложба в Рим

Специална селекция на творби на българските фоторепортери, взели участие в последните 20 години на състезанието " БГ пресфото " потегли с галерия в изложба „ България “ в историческия център на италианската столица. Изложбата е показана от българската Асоциация на професионалните фотографи и Българския културен институт в Рим, със спонсорството на " Уникредит Булбанк " в границите на конгреса на Федерацията на европейските професионални фотографи (FEP).



Фотосите наблюдават политически и социални процеси в България, както и в горещите точки на света. Участниците в изложбата са български фоторепортери, разгласили в печатни и Интернет медии през последните две десетилетия.



Изложбата откриха Лилия Йотова, ръководител на Асоциацията на професионалните фотографи, Жана Яковлева, шеф на Българския културен институт в Рим, Олга Босева, куратор, и Евгени Димитров от УС на АПФ. Сред гостите на събитието бяха Вилем Ван Дер Вилес, президент на Нидерландските професионални фотографи, Жан Феликс Бернетел от френската фотографска организация FFPMI и Жоао Карлос от португалската фотографска организация CPPME.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР