Специална проверка дали американски военни са участвали в екшъна край

...
Специална проверка дали американски военни са участвали в екшъна край
Коментари Харесай

Проверки заради военните, нахлули в Чешнегирово

 Американски бойци нападнаха индустриален завод в Пловдивско Специална инспекция дали американски военни са взели участие в екшъна край пловдивското село Чешнегирово стартира US-посолството. То популяризира позиция, в която се споделя, че е научило за случая на 11 май и изследва случая.

„ Ние изследваме дали американски военнослужещи са взели участие в него и ще сътрудничим напълно с всяко следствие ", се показва в позицията.

Войници с автомати изправиха косите на служащи в дружество, откакто нахлуха в него и насочиха оръжие към хората. Охранителни камери са снимали екшъна на 11 май. Хората описват, че офанзивата по простъпка е била от американски военни. В региона по това време е имало натовско обучение.

Вече 2 седмици пострадалите чакат опрощение и реакция от българското Министерство на защитата, само че такава няма.

На 11 май изведнъж непознати бойци прескачат оградата и нахлуват в предприятието край Чешнегирово в цялостно бойно снаряжение. Били 7 бойци. Хората се паникьосали.  Едното от момчетата се е наложило да го успокояват, описа Марин Димитров, съсобственик на предприятието край Чешнегирово.

Военнослужещите напуснали парцела като при акция на вражеска територия. " Моите служащи споделят, че на картечницата, която са видели, е имало навита лента, на която е имало патрони. По типа на униформата и оръжията, и това, че са говорили британски – допускаме, че са американски бойци ", добави Марин Димитров.

Той подава тъжба във Военна полиция и към този момент 2 седмици чака някой да му се извини.

" До 19 ч. на 28 май в Министерството на защитата и в неговите структури не е постъпвала тъжба по случая в Чешнегирово и на този стадий не може да разясняваме. Ще предприемем нужните дейности за изясняване на посочените условия, само че ще можем да разясняваме случая след привършване на инспекцията на способените органи, до които е изпратена жалбата ", обявиха през вчерашния ден от военното министерство.

Марин Димитров е решен да търси правата си в съда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР