Специализираният наказателен съд потвърди наказания от 4 и 3 години

...
Специализираният наказателен съд потвърди наказания от 4 и 3 години
Коментари Харесай

Изнудвачи получиха ефективни присъди 3 месеца след ареста им

Специализираният углавен съд удостовери санкции от 4 и 3 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим и санкции до 4000 лева за четирима участници в проведена незаконна група за изнудване и насила посредством закани и принуждение, работила в Сливен и района от септември 2020 година до август 2021 година

Наказание „ отнемане от независимост “ за период от 3 години с 5-годишен изпитателен период получи петият участник в групата.

Осъдените бяха арестувани на 24.08.2021 година при профилирана полицейска интервенция на ТС БОП-Сливен, Ямбол, под управлението и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на следствените дейности в жилища, офиси и коли, употребени от участниците бяха открити и конфискувани документи, пари, бележници със мемоари, револвери, бухалки, вериги, хладни оръжия, полицейски палки, тактически маски.

Разследването откри, че четирима от наказаните постъпили на работа като събирачи на задължения в два офиса на сдружение за бързи заеми в Сливен. Скоро те поели цялата активност на сдружението, в това число подписване на контракти с кредитополучатели.

Предоставяли на заем разнообразни суми, измежду които и шестцифрени. След закъснение на вноска, длъжниците били посещавани, налагани им били наказателни лихви, отправяни им били смъртни закани, на някои бил нанасян побой.

Жена, получила заем от 100 000 лева за развиване на бизнес, била принуждавана да върне 400 000 лева поради насъбрани лихви.

В хода на следствието, траяло малко повече от 3 месеца, петимата привлечени към наказателна отговорност се признаха за отговорни и желаеха съглашение с прокуратурата. Специализираният углавен съд утвърди съглашението, което има силата на влезнала в действие присъда. Получилите ефикасни санкции са преведени в място за отнемане от независимост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР