Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност главния секретар на Държавната

...
Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност главния секретар на Държавната
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност главния секретар на Агенцията за българите в чужбина

Специализираният углавен съд в профил от служба основния секретар на Държавната организация за българите в чужбина Красимир Томов, оповестяват от Апелативната профилирана прокуратура.
Искането за премахване бе импортирано от Специализираната прокуратура, откакто мярката за неотклонение на Томов бе смекчена на „ Парична гаранция “ в размер на 10 000 лв..
Специализираният углавен съд одобри напълно доводите на обвиняването за това, че заеманата от него служба разрешава той да влияе на чиновници в организацията (които са и очевидци по досъдебното производство), както и да заличава доказателства.
Красимир Томов е упрекнат като участник в проведена незаконна група, ръководена от ръководителя на ДАБЧ Петър Харалампиев, в която са взели участие и други лица, и която е била основана за издаване на удостоверения за български генезис на чужденци против подкупи. Самият Харалампиев неотдавна също бе пуснат под гаранция от 100 000 лева
В банкова касета, до която достъп е имал само Томов, бяха открити и конфискувани пари в разнообразни валути, равняващи се на близо 600 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР