Специализираният апелативен наказателен съд наложи наказание от 6 години лишаване

...
Специализираният апелативен наказателен съд наложи наказание от 6 години лишаване
Коментари Харесай

Сако влиза в затвора, Тишо Боксьора ще лежи още

Специализираният апелативен углавен съд наложи наказване от 6 години отнемане от независимост на Стефан Бонев – Сако (на снимката), упрекнат от Специализираната прокуратура за управление на проведена незаконна група за разпространяване на опиати. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Съдът понижи присъдата, наложена му от първата правосъдна инстанция, с 1 година отнемане от независимост, откакто одобри, че Бонев е управлявал незаконната група, само че не е бил нейн уредник. Определи му парична гаранция в размер на 7000 лв. и му наложи възбрана да напуща страната.

На 12 години отнемане от независимост е наказан участникът в групата Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора, упрекнат за 7 закононарушения, в това число за грабежи и присъединяване в наказателни акции против съперници и наркозависими. Апелативните съдии усилиха наказването му от 10 на 12 години. В момента той е в пандиза, където изтърпява наказване по друго дело за ликвидиране.

Шестима от приетите за участници в незаконната група получиха ефикасни санкции от 3 до 8 години отнемане от независимост. На трима от тях съдът наложи и санкции в размер от 6 000 до 20 000 лв.. До произнасянето на окончателното решение по делото на Върховния касационен съд подсъдимите остават с ограничения за неотклонение „ Парична гаранция “ и „ Подписка “.

Събраните доказателства по делото сочат, че групата е работила от 2009 година до неутрализирането й на 26 май 2010 година В кориците на делото са приобщени обясненията на огромен брой очевидци, в това число на потърпевши от незаконната й активност.

Решението на Апелативния профилиран углавен съд не е дефинитивно и може да се обжалвано пред Върховния касационен съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР