Специализираните химически модули на Българската армия са взели необходимите мерки

...
Специализираните химически модули на Българската армия са взели необходимите мерки
Коментари Харесай

Армията ни има готовност, ако отломки от Тянгун 1 паднат у нас

Специализираните химически модули на Българската войска са взели нужните ограничения за реакция при положение, че китайската галактическа станция "Тянгун 1 " се разбие и парчета от нея паднат на територията на България. Това съобщи вицепремиерът по сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов, представен от Дарик радио.

Повод за коментара е известие, че китайската галактическа станция „ Тянгун-1 “ се чака да падне на Земята сред 31 март и 2 април.

"На всеки 89 минути тази станция прелита над територията на България, в дълготрайност 15-20 секунди. Теоретичните шансове при разпадането си парчета от нея да паднат над територията на България са 0,01%, само че все пак всички нужни ограничения от страна на българската войска, химическите модули към българската войска, които при сходни обстановки реагират, са взети ", сподели Каракачанов, представен "Дарик ".

Той изясни, че в случай че въпреки всичко това се случи на територията на България, никакви парчета не би трябвало да се пипат, да се допират. „ Това е главно приоритет на профилираните химически модули, които би трябвало да ги обработват ", разясни той.

Станцията "Тянгун-1 " е с маса 8,5 тона и е с дължина 12 метра при диаметър 3,3 метра. Тя беше изведена в орбита през месец септември 2011 година В идващите две години към нея се скачиха на два пъти кораби от серията "Шънчжоу ". След това полетът на галактическата лаборатория мина в непилотиран режим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР