Специализирани полицейски операции за контрол на пътното движение бяха проведени

...
Специализирани полицейски операции за контрол на пътното движение бяха проведени
Коментари Харесай

Деца от Монтанско се включиха в акция на Пътна полиция в Деня на безопасността на движението /снимки/

Специализирани полицейски интервенции за надзор на пътното придвижване бяха извършени в Монтана, Лом, Берковица и Вършец във връзка Деня на сигурността на придвижване по пътищата – 29 юни.
При полицейските инспекции на водачите на МПС бяха връчвани листовки със препоръки към водачите за запазване живота на най-уязвимите участници в пътното придвижване – децата и учениците. В полицейските акции в Берковица участваха и възпитаници от две локални гимназии – Лесотехническа професионална гимназия и ПГ „ Д-р Иван Панов “, а в Лом - възпитаници от Детските полицейски ръководства към I-во ОУ „ Никола Първанов “ и II-ро ОУ „ Константин Фотинов “. В детска градина № 7 „ Калинка “ в Лом беше разяснена ролята на Пътна полиция в обезпечаване на сигурността на пътя.
През деня контролът на пътното придвижване в региона бе осъществяван от полицейските екипи на рискови сектори от пътната мрежа. Водачите бяха проверявани за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, потребление на предпазни колани, съществуване на годна застраховка на автомобилистите, дееспособност. Екипи на пътна и охранителна полиция следяха още за водачи, ползващи мобилни телефони по време на шофиране и за нарушавания, осъществявани от пешеходци и водачи на МПС, не осигуряващи преимущество на пешеходци, изключително в регионите на пешеходни пътеки и спирките на транспортните средства за публичен транспорт на пасажери, наоколо до образователни заведения и детски градини.
В хода на полицейските инспекции са формирани 9 акта и 24 фиша за разнообразни нарушавания на ЗДвП.
От началото на годината до 28 юни на т.г. на територията на ОДМВР Монтана са настъпили 342 произшествия. От тях - 84 тежки пътно-транспортни катастрофи, със 7 починали и 104 ранени жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР