Специализирани екипи от Българската армия успешно обезвредиха боеприпаси, открити в

...
Специализирани екипи от Българската армия успешно обезвредиха боеприпаси, открити в
Коментари Харесай

Обезвредиха боеприпаси в различни райони на страната

Специализирани екипи от Българската войска сполучливо обезвредиха муниции, открити в разнообразни региони на страната. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Специализиран екип от Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на Българските военноморските сили е бил задействан в 10.42 часа през днешния ден със задача да разпознава и унищожи открит на брега в региона на „ Маслен нос “ железен предмет, отъждествен на морска мина. След осъществения оглед на място военните експерти класифицират мината като котвена, вид „ Ям “, приведена в бойно състояние и идентична с мините сложени пред украинското крайбрежие.

Преместването на мината е счетено за евентуално рисково и е взето решение за унищожаването ѝ на място. Районът е бил отцепен и обезопасен. Екипът с началник капитан III сан Димитър Стоянов е взривил  мината малко след 12 на обяд.

 

Министерството на защитата осведоми още, че военнослужещи от 78-и батальон от Сухопътните войски са унищожили на образователен полигон „ Сливница “ мощно корозирал 85 мм осколочно-фугасен снаряд без взривател. Боеприпасът е открит при осъществяване на изкопни действия в региона на гара Елин Пелин. Военнослужещите са работили под управлението на лейтенант Владислав Ставрев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР