Специализираната прокуратурата да публикува всички материали по проверката на записите

...
Специализираната прокуратурата да публикува всички материали по проверката на записите
Коментари Харесай

Хр. Иванов: Хайде да видим как са разпитани Цацаров, Гешев и Борисов

Специализираната прокуратурата да разгласява всички материали по инспекцията на записите на премиера Бойко Борисов, за които в края на предходната седмица спецпрокуратурата не откри данни за закононарушение и отхвърли да образува следствие. Това изиска съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, който е адресант на сигнала за записите до прокуратура. Днес Иванов пусна две молби до спецпрокуратурата - с едната изиска постановлението за отвод да бъде обраувано дело, а с другата - всички материали по инспекцията. 

" Хайде в този момент да забележим по какъв начин е разпитан Цацаров, Гешев, Борисов. Какви въпроси са задавани, какъв брой настоятелно са задавани, какви инспекции са направени ", изясни Иванов на излизане от прокуратурата. Той добави, че постановлението ще бъде атакувано пред апелативната прокуратурата, тъй като в него има основни неналичия.

В записа, изминал през юни, се чува гласът на премиера да споделя, че е наредил на държавни органи да ударят частна фирма; да се хвали, че е авансово уведомен; че на някогашния зам.- министър на стопанската система Александър Манолев ще бъде повдигнато обвинение; да приказва вулгаризми по връзки на европейски министър председатели и за ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева; че ще " изгори " Елена Йончева и тъй наречените

" Главният прокурор неведнъж споделя, че когато има надделяващ обществен интерес, се дава информация. Досега тази бистрота касае единствено съперници на режима ", продължи Иванов. Според него от огласеното от прокуратурата за инспекцията излиза, че не е разпитан Александър Манолев, с цел да се откри цялостна картина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР