Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения на кмета на столичния

...
Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения на кмета на столичния
Коментари Харесай

Кметицата на Младост с обвинение, искат й постоянен арест

Специализираната прокуратура към този момент е повдигнала обвинявания на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и мъжа, който съгласно проверяващите е влезнал в ролята на медиатор при взимане на подкупа от строителен вложител.

Иванчева е упрекната за рушвет в изключително огромни размери, който съставлява изключително тежък случай, а Петрова и медиаторът - като нейни помагачи, осведоми Би Ти Ви. От прокуратурата към този момент отхвърлят формален коментар. Очаква се в петък да бъде импортирано искане за непрекъснат арест на Иванчева.

Според повдигнатото обвиняване против кметицата на " Младост ", я заплашват от 10 до 30 години затвор, както и конфискация на цялото или част от имуществото ѝ и възбрана да заема избрани длъжности.

Според до момента изнесената информация медиаторът най-вероятно е някогашният областен кмет Петко Дюлгеров. За него обаче още не е известно дали прокуратурата ще желае непрекъснат арест. Посредникът е направил саморъчно цялостни самопризнания, съобщи през вчерашния ден шефът на профилираната прокуратура Иван Гешев. Обясненията му са част от доказателствата, само че даже и в границите на следствието и на възможен развой той да се откаже от тях от прокуратурата твърдят, че имат задоволително още, осведоми БНР.

Освен белязаните пари, открити у Петко Дюлгеров, чантата на Биляна Петрова и кашонче в колата на Десислава Иванчева, плюс специфичните разследващи средства, документирали диалозите сред тях и изнудвания предприемач, като доказателства ще се употребяват и записите от заведенията, в които са се получавали и предавали белязаните пари.

На вчерашния брифинг на прокуратурата и антикорупционната комисия шефът на спецобвинението Иван Гешев съобщи, че обвиняването в рушвет е работно и той не изключи опцията тримата арестувани да бъдат упрекнати в присъединяване в незаконна група, пране на пари или др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР