Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми три лица за участие в

...
Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми три лица за участие в
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група, принуждавала момчета и млади мъже да проституират в чужбина

Специализираната прокуратура притегли като обвинени три лица за присъединяване в проведена незаконна група за набиране и трафик в чужбина на лица от мъжки пол за полова употреба

Обвинените са арестувани на 28.04.2022 година в градовете София, Сливен и Тетевен. В хода на осъществените претърсвания на 7 адреса са открити и конфискувани компютри, преносими компютри, телефони, електронни носители на информация, бележници с имена и суми, документи за парични преводи, албуми с еротични фотоси и диапозитиви, контракти за наеми и други

Разследването на групата е формирано през 2020 година и е водено от екип от следователи в отдел „ Следствен “ на Специализираната прокуратура.

Събраните доказателства сочат, че групата е работила от 2018 година Участниците набирали момчета и млади мъже сред 14 и 24 година, най-вече спортисти от школи по битка и с невисок обществен статус. Най-често това ставало посредством обществените мрежи и с обещания за високи хонорари. Тези, които проявявали интерес, били канени в първокласно жилище и заснемани във видеоклипове с порнографско наличие. Така жертвите били държани в послушание до момента в който бъдат превозени зад граница - съгласно събраните до момента доказателства, в Англия, Швейцария, Франция, Германия и Дубай (ОАЕ). Там те били предлагани в уеб сайтове за запознанства.

На ръководителя на групата са повдигнати обвинявания за 5 случая на сбъднат от него трафик на хора зад граница.

С постановления на наблюдаващия прокурор на тримата упрекнати е наложено задържане до 72 часа. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР