Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на община Чупрене

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на община Чупрене
Коментари Харесай

Вижте кадри от ареста на кмета на Чупрене

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност кмета на община Чупрене Ваньо Костин.

Той е упрекнат за длъжностно и за документно закононарушение (по член 282 и член 313 от НК) за продажбата на общински земи на компании на роднини, в това число на негово недекларирано сдружение – всички те попадащи в територията на предстоящ ски комплекс „ Миджур “. За този комплекс към този момент има утвърден от Върховния административен съд план на общината и се търси вложител, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.



Кметът на Чупрене бе арестуван на 9 април 2019 година при интервенция на Специализираната прокуратура, подкрепена от КПКОНПИ и Дирекция „ Жандармерия “ в Министерство на вътрешните работи.

При интервенцията бяха претърсени кабинети в общинската постройка и голям брой адреси в Чупрене, с. Долни лом и Белоградчик. Намерени и конфискувани бяха общо

20 контракта за продажби, множеството от които осъществени без законна тържна процедура. Иззети са памети на компютърни конфигурации и други доказателства, относими към досъдебното произвеждане. Разпитани са близо 20 очевидци, част от които пред арбитър.



Днес, 10 април 2019 година, на Ваньо Костин бе наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 11 април 2019 година Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на обвинявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР