Специализираната прокуратура предяви обвиненията на четвърти привлечен под наказателна отговорност

...
Специализираната прокуратура предяви обвиненията на четвърти привлечен под наказателна отговорност
Коментари Харесай

Четвърти обвинен по делото срещу бизнесмена Миню Стайков

Специализираната прокуратура предяви обвиняванията на четвърти притеглен под наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане и продажба на акцизни артикули без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари.

По същото дело Специализираният углавен съд постанови „ Задържане под стража “ на предприемача Миню Стайков и още две лица, оповестиха от прокуратурата.

Четвъртият обвинен е обвързван с производството на цигари в незаконната фабрика в Карнобат и продажбата им на черния пазар. По време на интервенцията по обезвреждане на групата той не бе открит и бе разгласен за общодържавно търсене. На 11 септември 2018 година е арестуван до 72 часа с разпореждане

на наблюдаващия прокурор. Предстои в Специализирания углавен съд да бъде импортирано искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение и за него.

В рамките на продължаващото следствие по досъдебното произвеждане на 11 септември 2018 година бяха осъществени нови претърсвания и изземвания в Карнобат. Намерени и конфискувани са близо130 000 лв. в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията „ Разузнавателна служба на Великобритания индъсрис “, обвързвана с предприемача Миню Стайков.

Установява се произходът на парите и дали са добити посредством незаконна активност, в това число тази, за която е формирано досъдебното произвеждане.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР