Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в седемчленна организирана

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в седемчленна организирана
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews.bg! Спецпрокуратурата обвини 5-има души от Враца, други двама се издирват от ГДБОП

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на петима участници в седемчленна проведена незаконна група за разпространяване на опиати във Враца и региона. Другите две лица, за които има доказателства, че са взели участие в групата, се укриват и са оповестени за общодържавно търсене.
Част от участниците бяха арестувани на 3 октомври 2017 година във Враца при профилирана интервенция на РЗ БОП и Специализираната прокуратура със съдействието на Дирекция „ Жандармерия “ към ГДНП.
Според събраните досега доказателства групата е работила от началото на 2016 година, като е разпространявала разнообразни типове опиати, най-вече амфетамини и марихуана. При осъществените претърсвания и изземвания по време на интервенцията по задържането такива субстанции са открити у трима от участниците. В хода на следствието са употребявани СРС.
Ръководителят на групата Николай Трифонов е към този момент осъждан за обир и междинна телесна щета. По здравословни аргументи обаче, с разпореждане на проверяващия прокурор, по новото дело му е наложена мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ от 5000 лв.. Назначена тройна съдебно-медицинска експертиза открива, че след нанесен му преди няколко седмици побой в нощен бар "Карамел " във Враца, той е получил тежка мозъчно-черепна контузия и увреждания, които не му разрешават да живее в изискванията на арест.
Парични гаранции в друг размер са наложени и на други трима от групата поради оказано подпомагане на проверяващите и направени от тях признания.
Днес, 5 октомври, в Специализирания углавен съд бе импортирано искане за налагане на мярка „ Задържане под стража “ на петия от арестуваните участници - П.П. Предстои обвинявания да бъдат повдигнати на останалите двама от групата, които досега се укриват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР