Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Йоана Чолакова. Тя е

...
Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Йоана Чолакова. Тя е
Коментари Харесай

Арестуваха още една съратничка на Божков

Специализираната прокуратура изиска непрекъснат арест за Йоана Чолакова. Тя е с повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков.

Предстои Спецсъдът да прегледа през днешния ден настояването на държавното обвиняване.

Сайтът news.bg заяви, че Чолакова е работила за компанията " Нове Холдинг ", благосъстоятелност на Божков, в интервала от април 2002 година до ноември 2007 година, като е заемала длъжностите личен помощник и шеф кабинет.

Специализираната прокуратура изиска непрекъснат арест и за сина на Васил Божков. Той е упрекнат за пране на пари по предписание на ръководената от татко му проведена незаконна група.

До момента обвиняванията на Божков са общо 11 - за началник на проведена незаконна група, за насила, опит за рушвет на длъжностно лице, подбуждане към закононарушение по работа и други Допълнително против Васил Божков стартира следствие и по изказванията за изнасилвания и убийства - обвинявания изречени от някогашен бизнес-партньор пред медиите. Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където предходната седмица бяха изпратени преведените към този момент на арабски документи за неговата екстрадиция.

На 20 февруари Спецпрокуратурата изиска арест и за дамата на Васил Божков, като в началото тя беше освободена против 1,5 млн. лв. гаранция. На 27 февруари тя обаче още веднъж бе арестувана с претекст, че в случай че остане на независимост има заплаха Динева да извърши друго закононарушение - да въздейства на очевидци и да заличава доказателства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР