Специализираната прокуратура обвини 10 лица за участие в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура обвини 10 лица за участие в организирана престъпна
Коментари Харесай

10 наркоразпространители в София са привлечени като обвиняеми

Специализираната прокуратура упрекна 10 лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции на територията на гр. София (престъпления по член 321 и член 354а от НК).

Според събраните доказателства групата е била основана и е работила от средата на 2018 година, като в нея са се включвали нови участници. Разпространявала е опиати главно в регионите „ Младост “, „ Студентски град “, „ Дървеница “ и „ Мусагеница “.

На 15.03.2022 година са арестувани двама от участниците. У единия от тях са открити и конфискувани към 350 грама амфетамини, 42 грама кокаин и към 30 грама марихуана, разпределени на дози за разпространяване. Другият арестуван е малолетен и му е взета мярка за неотклонение „ контрол на родителя “.

Установено е, че двама от членовете на незаконното съдружие са в чужбина, други двама не са открити на адресите си. Четиримата са оповестени за търсене.

Останалите четирима, упрекнати за присъединяване в групата, се намират в следствен арест с ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по досъдебни производства за разпространяване на опиати на Софийска градска прокуратура.

Материалите по делата на СГП ще бъдат изискани и евентуално приобщени към следствието на Специализираната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР