Специализирана полицейска операция по метода широкообхватен контрол“ се проведе вчера

...
Специализирана полицейска операция по метода широкообхватен контрол“ се проведе вчера
Коментари Харесай

Резултати от специализирани полицейски операции на територията на област Габрово

Специализирана полицейска интервенция по метода „ широкообхватен надзор “ се организира през вчерашния ден на територията на област Габрово.
В нея взеха присъединяване чиновници от ОДМВР - Габрово, както и териториалните структури на Агенция „ Пътна инфраструктура “, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, Агенция " Митници " и Национална организация за приходите.

Полицейските чиновници осъществяваха надзор за приложимост на алкохол, наркотични субстанции, недееспособност, неосигуряване на преимущество на ППС; потребление на предпазни колани и системи за обезопасяване на водачи и пасажери в транспортните средства; потребление на защитни каски; съблюдаване на възбраните за употребен на мобилни телефони при ръководство на МПС, без устройство „ Свободни ръце “; засилен надзор над водачите на товарни автомобили; рейсове, на дву и три колесни МПС; надзор над водачите на колела.

Служители от ОДМВР Габрово са направили инспекция на 117 леки автомобила, 27 товарни автомобила и 124 лица. Констатирани са 14 нарушавания. Връчени са 22 електронни фиша.
Служители от Агенция „ Пътна инфраструктура “ са направили инспекция на 102 автомобила. Контролните органи на РД „ Автомобилна администрация “ са ревизирали 8 товарни автомобила.

Служители на „ Национална организация за приходите “ са направили инспекция на 6 товарни автомобила.

От Агенция " Митници " са ревизирали 4 автомобила.

В Севлиево полицейските екипи са направили инспекция на 76 МПС и 82 лица. Установени са 7 нарушавания и са връчили 12 електронни фиша.

В Дряново са осъществени инспекции на 42 МПС и 51 лица. Констатирани са 8 нарушавания и са връчени 8 електронни фиша.

В Трявна са осъществени инспекции на 15 МПС и 19 лица. Установени са 5 нарушавания. Връчени са 2 електронни фиша.

В интервала от 28 август до 3 септември в Габрово се организира профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност и запазване на публичния ред. В хода на акцията са осъществени инспекции на 172 лица и 121 автомобила. Съставен е 1 акт и са наложени 46 по ЗМВР, 10 акта по ЗБЛД. Изготвени са 7 протокола за полицейско предизвестие, оказани са 10 съдействия, тествани са 10 адреса по Закона за гражданската регистрация, осъществени са обходи в 16 дребни обитаеми места.

В интервала от 28 август до 3 септември на територията, обслужвана от районно управление (на МВР) Севлиево, се организира профилирана полицейска интервенция, имаща за цел противопоставяне на закононарушения, свързани с използването и разпространяването на наркотични субстанции в и към учебните заведения. Извършени са инспекции на 326 МПС и 459 лица. Задържано е 1 лице, като против него е формирано бързо произвеждане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР