Специализирана полицейска операция Пешеходец“ се провежда в момента в Пловдив

...
Специализирана полицейска операция Пешеходец“ се провежда в момента в Пловдив
Коментари Харесай

Акция на полицията срещу пешеходците в Пловдив! Глобиха първи нарушител

Специализирана полицейска интервенция „ Пешеходец “ се организира сега в Пловдив и на територията на цялата страна. Повече детайлности за нея даде контрольор Здравко Гагъшки от „ Пътна полиция “ на едно от местата за надзор – бул. „ Санкт Петербург “.
Основен акцент на акцията е предварителна защита и надзор за жителите. Само минути след началото на акцията бе хванат и първият извършител – погрешно пресичаща жена, която получи фиш за нарушаването си.
По закон погрешно пресичащи пешеходци се глобяват с фиш от 20 до 50 лв., като в тази ситуация дамата ще би трябвало да заплати сумата от 20 лв., защото това е първо нарушаване на ЗДвП за нея.
„ Съжалявам, че прекосявам погрешно, само че доста бързам и ще си понесат глобата “, показа пешеходката.
До момента от началото на годината са регистрирани над 250 нарушавания на водачи по отношение на пешеходци. Санкционираните пешеходци са над 2500.
„ Акцията е в действие от 18 до 21 декември както в Пловдив, по този начин и в цялата страна за съблюдаване на разпоредбите на придвижването от страна на пешеходците. Пешеходците би трябвало да пресичат на обозначените за това места на пътна маркировка вид зебра, надлежно в случай че пресичат тук-там, на които липсва такова означение ги грози глоба. Транспортният поток в Пловдив е доста мощен и би трябвало да се съблюдават сигналите на светофарната уредба както от водачите, по този начин и от пешеходците “, съобщи контрольор Гагъшки от бранш „ Пътна полиция “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР