Специалистката по информационни технологии Алена Щерк, която бе открита мъртва

...
Специалистката по информационни технологии Алена Щерк, която бе открита мъртва
Коментари Харесай

Убитата Алена Щерк е подавала сигнали за насилие от бившия й приятел

Специалистката по осведомителни технологии Алена Щерк, която бе открита мъртва край Радомир, е подавала сигнали против някогашния ѝ другар Виктор Спига за принуждение. Костариканецът с италианско поданство е главният обвинен за убийството на 47-годишната жена и беше арестуван в Италия.

Три са сигналите на Щерк против Спига, оповестиха от столичната дирекция на полицията във вторник спо мотив запитвания от медиите.

Два от тях са били подадени през февруари, третият е бил през април.

На 2 февруари 2022 година в Трето районно управление (на МВР) е бил получен сигнал, че дамата е била притеснявана от някогашния ѝ другар. Адресът е посетен от полицейски патрул като мъжът е бил предизвестен. Щерк е била поканена да подаде тъжба в районното ръководство, само че тя не сторила това. Девет дни по-късно дамата се обадила на тел. 112 за скандал сред нея и Спига. При посещаване от екип на Шесто районно управление (на МВР) на адреса мъжът не бил открит, а дамата още веднъж е била поканена да внесе тъжба, само че тя отново не отишла в районното ръководство.

На 11 април в Седмо районно управление (на МВР) Алена Щерк декларирала, че някогашният ѝ другар не е върнал в избрания период персоналния ѝ автомобил, който тя непринудено му е дала да употребява. По случая е формирана кореспонденция и материалите са изпратени в прокуратурата, показват от Столична дирекция на вътрешните работи.

Тялото на оповестената като изчезнала IT специалистка бе намерено в неделя край Радомир. Дне по-късно Виктор Спига бе задържан в италианския град Асколи Пичено от локалната полиция.

Заповед за задържането на Спига е била издадена още в събота, на 28 май, само че тогава той е търсен за похищение, тъй като тялото на Щерк към момента не бе открито.

Предполага се, че 47-годишната жена е била убита през нощта против 26 май. По-рано денем тя имала среща със свои другари, а по-късно телефонът ѝ бил изключен. Тялото е било закарано в региона на Радомир с персоналната ѝ кола. Тя е засечена от камери на АПИ. Разследващите допускат, че убийството е осъществено или в колата, или в гаража ѝ в столичния квартал " Бояна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР