Специалистите от Localbox са поредната компания, която не знае как

...
Специалистите от Localbox са поредната компания, която не знае как
Коментари Харесай

Погрешно конфигурирана облачна инстанция предоставяла открит достъп до близо 50 милиона социални профила

Специалистите от Localbox са следващата компания, която не знае по какъв начин да съхранява своите данни в облака. Това излиза наяве от обява на Крис Викъри от UpGuard.

LocalBox се занимава с по този начин разисквания бизнес в последно време със събиране на персонални данни на хората и продажбата им. Компанията употребява AWS S3 инстанция за съхранението им, само че както открива Викъри, базата на компанията в облака на Amazon била неприятно конфигурирана, в резултат, на което той съумял да получи свободен достъп до 48 000 000 записа, събрани от обществените мрежи. Тук се включвали имена, физически адреси, дати на раждане, информация от LinkedIn, Фейсбук, Twitter и други Както и Викъри показва, масивите построяват „триизмерна картина на всеки обиден – кои са те, защо си приказват, по какъв начин наподобяват, какво харесват и какво работят – в общи линии задоволително материал, с цел да се сътвори целеустремено привличащо съдържание“, за цели на рекламата или политически акции.

Любопитна е реакцията на LocalBox, откакто Викъри, прочут деец от защитната промишленост, им съобщил за пропуща, който били създали – те го обвинили, че е хакнал компанията. В изявление за ZDNet, изпълнителният шеф на LocalBox Ашфак Рахман уверил, че огромна част от информацията е основана от тях, въпреки и да не прецизирал какъв брой. Все отново от компанията побързали да трансформират достъпа до S3 инстанцията им от обществен на частен, часове след отчета на Викъри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР