Специалисти по генетика от 17 страни по света са провели

...
Специалисти по генетика от 17 страни по света са провели
Коментари Харесай

Учени шокираха! Къде се крие щастието на хората

Специалисти по генетика от 17 страни по света са провели огромно проучване на геномните асоциации, свързани с държанието на индивида. Те са разкрили генетични разновидности, които обезпечават възприятие на благополучие, благоденствие и меланхолия.

" Всеки самичък си кове щастието. Определението на СЗО за здраве е физическо, психическо и обществено благоденствие, не просто неявяване на болест или кусур. Никой не знае къде е този ген на щастието. Има и генетични разновидности, които са свързани с депресията ", разяснява пред България он ер вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.
-->
Тя акцентира, че ДНК не е всичко - всяко нещо дефинира нашия живот и не би трябвало да се оправдаваме с гените си. 

" Сериозни числа - 40-50% от щастието зависи от гените. Учените стигнаха и до извода, че сред 12 и 17% от това по какъв начин реагираме на щастието, зависи от комбинирания резултат на най-малко 500 хиляди генетични разновидността. Щастието значително е в нашите ръце ", уточни още проф. Александрова.

По думите ѝ няма нищо извънредно в грипната вълна, просто сме отвикнали грипът да бъде в всекидневието ни. 

" Обикновено пикът идва през февруари. По-рано стартира грипната вълна. Най-уязвими са възрастните, децата, бременните и хората с съпътстващи болести. Грипната ваксина обезпечава отбрана сред 40 и 60%. Когато завърши грипната зараза публично, стартира същинското броене на неговата цена. След сходно боледуване се усилва рискът от сърдечно-съдови произшествия, изключително при хора с диабет или друго съпътстващо заболяване. Грипът въобще не е безопасен ", изясни вирусологът.

Според проф. Радостина Александрова първо би трябвало да се посъветваме с персоналния си доктор. Грипът, за разлика от други зараза, стартира внезапно. Може да ни боли всичко, а инкубационният интервал може да е къс, означи експертът.

През последните дни излезе информация, че комбинираната ваксина на Pfizer против Ковид-19 може да докара до инсулт при хората над 60 година Подобна връзка изрично не е открита от останалите системи, посочи проф. Александрова. 

Тя добави, че не се трансформират рекомендациите за слагане на ваксина. При хората, които са получили комбинирана ваксина, рискът да стигнат до болница е 3 пъти по-нисък, стана ясно още от думите ѝ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР